Zvijezda serije „Prijatelji“ trudnoj djevojci davao novac da mu donosi drogu

Piše: Preuzeti tekst

Zvijezda serije “Prijatelji” Matthew Perry je 2011. godine prolazio kroz pravi pakao, a sada njegova bivša djevojka otkriva šta je sve morala da radi za njega.

Bivša djevojka glumca Perryja (51), koji se proslavio ulogom Chandlera Binga u seriji “Prijatelji”, Katie Edwards tvrdi da je holivudski šmeker bio toliko zavisan od droge da mu je ona donosila kokain, heroin i krek u 5. mjesecu trudnoće u zamjenu za novac. Naime, glumac je prije skoro 10 godina bio u tolikom problemu, da je svakog dana konzumirao različite opojne supstance i govorio svojoj prijateljici da “niko neće zaustaviti trudnu djevojku i da se ne brine”.

Katie Edwards, koja je ostala prijateljica sa Perryjem nakon što su se kratko zabavljali početkom 2000-ih godina je rekla stranim medijima da se Perry borio sa zavisnošću decenijama ranije, a da je 2011. godine dotakao dno života, pa je dodala:

– Bila sam trudna 5. mjesec kada sam mu nabavljala razne stvari. Perry bi dogovorio kupovinu droge, a ja bih je pokupila na lokaciji. Otvorili bi kesicu, nekad bi to bile pilule, kokain, nekad heorin i krek, nikad ne bih znala šta ću zateći – započela je ona.

Edwards tvrdi da je ona zaista željela da pomogne glumcu i da se sastajala sa dilerima kako bi spriječila Matthewa da luta sam po ulicama i da nabavlja drogu, kako ga ne bi uhvatila policija ili paparazzi. Prisjetim se toga i pomislim. Kakva sam ja to prijateljica? Ali željela sam da mu pomognem. Stalno mi je nabijao osjećaj krivice i govorio “ako mi to ne doneseš, otići ću sam na ulicu i uzeti” – govorio joj je.

-Ne, ne, ne, uradiću to za tebe, rekla sam mu, jer nisam željela da vozi u tom stanju i da luta sam po ulicama. Bilo je čudno. Naš odnos je postao toksičan, nisam mogla da ga odbijem – dodala je ona.

Perry je plaćao prijateljici da mu donosi drogu na adresu.

– Zarađivala sam sav taj novac. Samo je trebalo da se odvezem, pokupim drogu i odnesem njemu. Nekada i po tri puta na dan, nekada sam zarađivala po 4.859 KM ili 6.479 KM na dan. Stalno je govorio da novac nije problem dodala je Katie.

Ona je otkrila da mu je donosila drogu i na set emisije “Mr Sunshine”.

– Sjećam se da bih otišla u “Paramount” do kapije i odnijela bih mu drogu do prikolice, a on nikoga nije mogao da zavara, vidjelo se da je zavisnik. Show se ukinuo poslije prve sezone. Uvijek sam se pitala kako neko može sve to da konzumira i da ne umre – rekla je ona.

Ona je dodala da je sve bilo toliko strašno da je jednom glumac slučajno uljepio svoje ruke superljepkom za noge dok je bio pod uticajem droge. Perry je sada trijezan i čist već neko vrijeme, a nedavno je zaprosio svoju djevojku Moli Hurvic, pa se fanovi nadaju da će se okrenuti novim navikama i novom, zdravijem načinu života.

Izvor: Telegraf.rs

 

Pročitajte još