Tragičan kraj najljepše žene 20. stoljeća

Piše: Preuzeti tekst

Prošlog četvrtka, oko 15 sati, Norma Cappagli, poginula je u 81.godini života, nakon što je udario autobus. Norma je bila prva Argentinska Miss svijeta.

Vijest je potvrdila Carla Cappagli, Normina nećaka, i ona je ta koja je iznijela informacije da je Norma zbog brutalnog udara bila u vrlo ozbiljnom stanju i u farmakološkoj komi, i kao takva je bila primljena na intenzivnu njegu, gdje je nakon nepuna dva sata i preminula

Prema policijskim izvještajima, Norma je u četvrtak 17.12. napustila svoj stan u naselju Recoleta i krenula u šetnju, što je radila svako popodne. Svjedoci su također, otkrili da je ulicu prelazila po propisima, i na zeleno svijetlo u momentu kada je udario autobus. Dvadeset osmogodišnji vozač je uhapšen, a putnici autobusa zadržani su na ispitivanju.

Carla također, dodaje:

-Želim da bude jasno da je umrla jer je pregažena, i ni zbog čega drugog. Corona virus nije uticao na njeno zdravlje u ovoj pandemiji. Svi znamo da je ta raskrsnica vrlo opasno i da nije prvi put da se nesretni događaji tu dešavaju.

1960. godine Norma je izabrana za Miss Argentine, a kasnije je otputovala u London, gdje je u ime svoje zemlje osvojila titulu Miss svijeta, pobjedivši pedeset žena koje su došle u Ujedinjeno Kraljevstvo da učestvuju u takmičenju. 

-Nikada nisam davala važnost spoljašnjosti, jer se ljepota ne mjeri fizičkim izgledom, već unutrašnjošću. Život je uvijek okrenut unaprijed, a ne unazad, moramo se prilagođavati stvarima,sa optimizmom. Uživala sam u životu, i uživam još uvijek – bila je jedna od izjava pokojne Norme.


Izvor:espreso.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti