Ukusno i brzo: Pripremite raspucance od limuna

Piše: Preuzeti tekst

Priprema ovih keksića je vrlo jednostavna i brza! Uvijek ih je lijepo gledati kako u rerni iz kuglica nastanu slatki mali raspucani keksići. Nakon pečenja i hlađenja, keksiće je najbolje čuvati u metalnoj kutiji odnosno kutiji za keksiće kako bi što duže očuvali svježinu i intenzivan okus.

Sastojci:

100 gr omekšalog maslaca

70 gr šećera

vanilin šećer

prstohvat soli

limun

mandarina

jaje

10 gr praška za pecivo

300 gr bezglutenskog brašna

šećer u prahu

Priprema:

U posudu dodajte omekšali maslac, šećer i sol i pjenasto izmutite. Umiješajte jedno jaje. Naribajte koricu limuna i mandarine, te ih ocijedite i ulijte sok u smjesu. Posudu pokrijte folijom te stavite u frižider na makar sat vremena. Od tijesta izdvojite 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte kuglicu u šećer u prahu. Kuglice složite na papir za pečenje, te ostavite razmak među njima. Pecite na 180 stepeni, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim počnu dobivati zlatnu boju, izvadite ih, te pustite da se ohlade.

Izvor: Gastro.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti