8 koraka do punijih i privlačnijih usana

Piše: Redakcija

Ne morate se podvrgavati skupim kozmetičkim tretmanima, ako vam priroda nije podarila pune senzualne usne, ne očajavajte, jer do zavodljivih usana možete doći i pomoću sljedećih trikova

 

1# Piling usana


Njega je najbitnija, a isto vrijedi i kad je o usnama riječ. Sve mrtve ćelije na površini usana, pukotine i neravnine čine da usne izgledaju suho i ne baš pogodno za šminkanje. Kada to primijetite na usnama, možete koristiti četkicu za zube, kako biste uradili piling i uklonili sve neželjene dijelove, a također se preporučuje i cimet. Smjesu za piling napravit ćete tako da pomiješate po jednu kašičicu šećera, cimeta i kokosovog ulja. Smjesu nježno utrljajte na usne, ostavite nekoliko minuta, a potom isperite toplom vodom. To će ukloniti suhu i ispucalu kožu, a vaše usne bit će mekane i glatke.

2# Koristite balzam za usne

Balzam je odlična stvar kada ste u žurbi. Nanošenje balzama je vrlo jednostavno i efikasno jer čini da usne izgledaju ljepše i punije. Balzami djeluju na sličnom principu kao i piling s cimetom: osvježavaju i daju sočniji izgled usnama.

3# Koristite olovke u boji kože


Za žene koje traže nešto više olovka za usne je pravo rješenje. Još jedan od trikova profesionalnih šminkera. Prvo što morate učiniti jeste nanošenje korektora u boji vaše kože, potom vanjski rub usana definirajte olovkom za usne i na kraju stavite ruž u boji po izboru. Na taj će način vaše usne izgledati punije nego što jesu.

4# Isprobajte ombre


Sigurno ste već čuli za trend „ombre“. Ombre na usnama jedno je vrijeme bio veliki hit, a posebno je prikladan ženama s tanjim usnama. Ombre je tehnika koja se igra sa svjetlošću i bojama tako da čini usne punijim i većim. Da biste napravili ombre na usnama, potrebne su vam dvije nijanse ruževa, tamnija za vanjski dio te svjetlija za srednji dio usana. Na internetu se mogu pronaći brojni tutorijali kako napraviti ombre na usnama.

5# Recite „ne“ tamnim bojama


Svjetlo i izbor boja igraju presudnu ulogu u izgledu naših usana. Jeste li znali da usne možete povećati odgovarajućom nijansom ruža? Trebali biste izbjegavati tamne i jarke boje ruževa koji će usne učiniti tanjima nego jesu. To će vizuelno samo „izravnati“ i smanjiti usne ako već nisu pune i velike.

6# Recite „da“ svijetlijim tonovima


Umjesto tamnih nijansi, radije nosite nude ruževe ili prozirna sjajila. Svjetlo će se reflektirati i stvoriti privid punijih usana. Za one koji vole minimalizam kad je riječ o make-upu, savjetuje se nanošenje sjajila uz pomoć kojeg će usne izgledati veće i senzualnije.

7# Izvucite liniju sa spoljašnje strane


Ako želite veće usne, nanesite olovku sa spoljašnje strane usana. Ovih milimetar, dva će napraviti značajnu promjenu.

8# Hajlajter


Ako nanesete hajlajter ili korektor na sredini gornje usne, tačno u udubljenju ispod nosa, dobit ćete magični luk, a vaše usne izgledat će još senzualnije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti