Veliki “Azrin” godišnji horoskop: 2021. obećava da će biti optimistična

Piše: Redakcija

 

Poslije šest godina vladat će Saturn. Sudeći prema položaju planeta, možemo očekivati brojne pozitivne promjene

Pripremila: Hedija MEHMEDIĆ

Tradicionalno, “Azra” i za ovu novu godinu poklanja svojim vjernim čitateljima Godišnji horoskop, uz najbolje želje za dobro zdravlje, sretan lični i profesionalni život u 2021. godini.

Možda će vam se ono što slijedi učiniti preoptimističnim. Međutim, osnovni princip dobrih astroloških škola glasi: apsolutno niko, nikome nema pravo i ne smije oduzeti VJERU i NADU, koje su centar života svakog čovjeka na ličnom i sveukupnom planu. Niko nema pravo i ne smije unositi strah i nemir među ljude. Astrologija, kao nauka, jeste tu i da uputi čovjeka, sugerira najbolja rješenja u datom trenutku, upozori. Sve to da, ali se baviti nekakvim “predviđanjima” – nikako! Jasno je da ne može biti samo dvanaest vrsta sudbina, koliko je znakova Zodijaka, da svim ljudima rođenim u određenom znaku niti jedan tren, dan, a tek godina, cijeli život ne mogu biti istovjetni.

Naprotiv! I, zato, pročitajte horoskop, opustite se, zabavite se, jer “Azra”je, i na ovaj način, i u 2021. godini na vašoj strani! Sretno!

Poslije šest godina, 2021. vladat će Saturn, planeta koja nas uči granicama, strpljivosti. “Bavi se” fizičkim i psihičkim statusom, sve u zavisnosti od toga gdje se pojedinac nalazi u horoskopu, te koliko smo izdržljivi, kako se nosimo sa životnim problemima. Suština je da nas uozbilji, i da nas nauči da budemo mudri. Saturn je zaslužan za red, rad, disciplinu i odgovornost, a tome nas nauči na lakši ili teži način. Godina 2021. obećava da će biti velika i optimistična, a za razliku od 2020., sudeći prema položaju planeta, možemo očekivati brojne pozitivne promjene.

 

Ovan

Ljubav: Ovo je godina kada možete ostvariti gotovo sve željeno. Sve povoljnosti pokušajte iskoristiti maksimalno, pogotovo ako želite da sačuvate postojeću vezu, da svemu udahnete i dodatni dašak romantike ili da definitivno osvojite osobu koja vam se dopada ili u koju ste zaljubljeni.

Posao: Preduvjet da postignete maksimum jeste da vjerujete u sebe i svoje sposobnosti. Energiju ulažite ciljano i uslijedit će polagan, ali stalan uspon, a posebno će biti razvijena vaša upornost, izdržljivost i dosjetljivost.

Zdravlje: Trebalo bi da sami sebi poklonite što više opuštanja. Kad god možete, organizirajte bar po sedmicu dobrog, istinskog, aktivnog odmora.

Bik

Ljubav: Pročistit ćete svoje misli od neostvarenih želja, okrenuti leđa jednom životnom poglavlju i krenuti u istraživanje novih načina zadovoljstva i ispunjenja želja. Uživat ćete u životu i ljubavi, spoznati da duboko značenje može imati jedino čista emocija, najbolje kada je uzvraćena.

Posao: Već na početku godine moguć je dobitak ili dobar posao. Zaista, možete živjeti u čvrstoj nadi. Vaše poslovanje i napredak tokom godine zavisit će i od podrške poslovnih partnera ili nadređenih osoba.

Zdravlje: Pravilna ishrana i dobar san preduvjeti su da ostanete vitalni i jaki. Ako budete disciplinirani, a vi to zaista možete, korak je do punog zdravlja.

Blizanci

Ljubav: Ova godina donosi vam spoznaju šta i koga istinski želite. Osjetit ćete pravu plimu emotivnog samopouzdanja i zadovoljstva. Partner će vam biti naklonjen, zaljubljen, nježan i pažljiv. Uzvratite, jer to je ljubav! Moguće je da ćete pronaći osobu za cijeli život ili učvrstiti svoju vezu, brak.

Posao: Otvaraju vam se nove mogućnosti. Spretno ćete se snalaziti u poslovima koji traže kreativnost i snalažljivost. Zahvaljujući podršci i utjecajnim poznanstvima, učvrstit ćete profesionalni status.

Zdravlje: Tokom cijele godine, često izlazite na čist zrak. Bit ćete u sve boljoj formi, imati zavidnu energiju. Obavezno izbjegavajte stres.

Rak

Ljubav: Tokom cijele godine bit ćete prepuni emotivne energije. Ljubavna sreća poprilično je u vašim rukama. Vjernost i stabilnost dolaze na pravi način i dugoročno u drugoj polovini godine. Iskoristite povoljne periode za novu ljubav, učvršćivanje veze, postizanje veće bliskosti s partnerom.

Posao: Već na početku godine dolaze izvanredne mogućnosti razvoja i širenja posla. Imate odličnu profesionalnu perspektivu, a poslovni odnosi će se učvrstiti. Smiješi vam se i divovski korak naprijed u karijeri.

Zdravlje: Kako biste zadržali ili vratili  tjelesnu formu, pokušajte redovno, barem kod kuće, da vježbate. Izuzetno je važna i pravilna ishrana.

Lav

Ljubav: Ako ste praznike dočekali sami, monotonija će ustupiti mjesto ljubavi i sreći. Ako ste u vezi ili braku, za partnera će vas vezati snažna osjećanja i strast, sve veća posvećenost jedno drugome, jačanje povjerenja, lijepi planovi za zajedničku budućnost.

Posao: Pripremite se na pozitivne preokrete. Smiješi se mogućnost za zanimljiv i dobro plaćen posao. Ipak, zadržite zdravu dozu opreza. Druga polovina godine sjajna je za investicije i dodatne izvore zarade.

Zdravlje: Od posebne je važnosti da pazite na balans u svim segmentima. Bavite se sportom, budite manje samokritični i naučite voljeti sebe.

 

Djevica

Ljubav: Povoljni zvjezdani utjecaji očekuju vas tokom cijele godine. Krećete u ostvarenje svojih maštanja i stabiliziranje emotivnog života. Više vremena provodit ćete s voljenom osobom. Ako ste usamljeni, poduzmite određene korake, učiniti nešto i sami da promijenite svoj emotivni status.

Posao: Zahvaljujući poduzetnosti, s lakoćom ćete se isticati u poslovnoj sferi. Dolazi mnogo povoljnih prilika, a na kraju ćete doći do cilja. Ostvaruju se vaše davnašnje ambicije. Krasit će vas svestranost i poduzetnost.

Zdravlje: Tokom najvećeg dijela godine bit ćete ispunjeni energijom, ali oprezno je rasporedite. Kako biste zadržali tonus, svakodnevno prošetajte.

Vaga

Ljubav: Shvatit ćete da se za ljubav valja potruditi. Pratit će vas naklonost planeta, što vam može donijeti veliku sreću i ispunjenje želja. U svojoj vezi otkrivate nova uzbuđenja. Ako ste usamljeni, očekuje vas uzbudljiva godina, vaše srce otvoreno je za veliku ljubav, za srodnu dušu.

Posao: Steći ćete korisna poznanstva, proširiti svoje profesionalne vidike. Iskoristite svaku povoljnu šansu, a neće ih biti malo. Imate priliku da počnete raditi posao o kojem ste oduvijek maštali.

Zdravlje: Imate neiscrpnu energiju, a laganiji pristup životu doprinosi fit formi. Pomaže dovoljno sna, svjež zrak, kretanje i lagana prehrana.

Škorpija

Ljubav: Veselite se ljubavi. Moguća je nova vezu ako ste sami ili će postojeća postati sretnija i vedrija. Na vama je da se još više približite partneru i da ga “zarazite” dobrim raspoloženjem. Zadovoljni ljubavnim životom, imat ćete mnogo samopouzdanja. Ugrabite sreću, uzmite što želite.

Posao: Smiješi vam se i poslovni napredak. Imati priliku da se dokažete i poboljšate svoj položaj. Možete dograditi i učvrstiti svoj status, donijeti značajne odluke. Otvaraju se dragocjene mogućnosti za napredovanje.

Zdravlje: Mnogo toga će povoljno djelovati na vaše zdravlje. Pridržavajte se pametnih navika, dovoljno se krećete i pazite na umjerenost.

Strijelac

Ljubav: Sve kreće obećavajuće, zahvaljujući vašoj želji da promijenite neke stvari u svom životu. U svakom slučaju, godina je obilježena prelijepim prilikama za ljubav. Možete se radovati izuzetnoj sreći, međusobnom razumijevanju, te predivnim zajedničkim trenucima s voljenom osobom.

Posao: Veliku važnost ima podrška vama važnih osoba. Moguć je ugovor s partnerima iz inozemstva, ponuda za rad u drugom gradu, zemlji, boljoj firmi. Prilika će, uglavnom, biti mnogo više nego što pretpostavljate.

Zdravlje: Rekreacija vam je neophodna za unutarnji mir, samopouzdanje, promjenu načina razmišljanja i bolji odnos prema sopstvenom zdravlju.

Jarac

Ljubav: Ovo je godina novih ljubavnih početaka. Loše veze će pucati, a one kvalitetne, postojeće ili nove, ispunjene su ljepotom, uz mnogo nade u ljepše sutra. Vi ne donosite odluke u žurbi, svemu prilazite odmjereno i promišljeno. Ipak, ako budete samo čekali, veliko čudo neće se desiti.

Posao: Treba vam vremena da se pokrenete s mjesta i ozbiljno se prihvatite posla. Ali, kada jednom krenete u akciju, niko vas neće moći zaustaviti. Primit ćete komplimente za odgovornost i pouzdanost.

Zdravlje: Bit ćete u izvrsnoj formi. Ključna je samodisciplina, što za vas nije problem. Više se krećite i izbjegavajte zatvorene prostore i stres.

Vodolija

Ljubav: Godina počinje bajkovito. Gradite dalje ono što imate s voljenom osobom, pogotovo razvijajte bezrezervno povjerenje. Više nego ikada uživat će u svojoj ljubavnoj zajednici. Voljena osoba poklanjat će vam više nego ikada pažnju i nježnost. Ako ste sami, dajte šansu slučaju i sreći.

Posao: U nagovještaju su plodonosne okolnosti. Bit ćete kreativni, samouvjereni, sigurni u svoj cilj. Pravo je vrijeme da ostvarite svoje ideje i ambicije. Bit ćete jaki na riječima i imati gotovo magičan utjecaj na ljude.

Zdravlje: Bit ćete u gotovo odličnoj psiho-fizičkoj formi. Što više boravite na čistom zraku, jer je to često od posebnog značaja za vas.

Ribe

Ljubav: Imate mogućnost za učvršenje veze ili braka, zaplivate mirnijim emotivnim vodama, uživate s voljenom osobom. Podvucite crtu ispod svega što je bilo, oslobodite prostor za potpunu sreću. Ako ste sami, nije isključena veza sa starom ljubavi ili jednom novom, zanimljivom osobom.

Posao: Postavit ćete pred sebe visoke ciljeve i istinski se potruditi da ih dosegnete. Očekuju vas pomaci prema naprijed, koji vas mogu približiti cilju. Preduvjeti za uspjeh i dobitke više su nego povoljni.

Zdravlje: Iskoristite svaki trenutak za rad na sebi. I planete su vam sklone, ali morate se i sami potruditi, pa će sve biti u najboljem redu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti