„Azra“ preporučuje praznične darove

Piše: Redakcija

Buce

U želji da uplovljavamo u bolju 2021. godinu nadamo se i snježnim radostima. Zato bi većina nas u svojim cipelarnicima voljela imati odgovarajuće čizme. Buce su čizme koje bi trebale biti neuništive i stoga ih ne kupujemo baš svake godine. Jednako će dobro poslužiti u gradu kao i u šetnjama na plainini ili na nekom skijalištu. Dizajneri su se potrudili da buce više nisu obične i glomazne, da dolaze u raznim bojama, a naša preporuka su bijele, kao hit boja 2020. i 2021. godine

Ljubičasti karmin

Klasik poput crvenog ruža uvijek će biti u trendu, ali make-up stručnjaci, beauty blogeri i trendseteri, kazat će da ljubičasti karmin itekako može biti dobar izbor i u stvarnom životu (ne samo onom virtuelnom), i to svakog dana. Samo, naravno, trebalo bi ispoštovati neka mala pravila. Pronađite nijansu ljubičaste koja odgovara vašem tenu i dobro vam stoji, čineći da izgledate lijepo i atraktivno. Tamniji ili svjetliji ton, na vama je da procijenite.

Crveno je uvijek u modi

Iako praznike provodimo u kućnim varijantama, to nije razlog da sebe ili sebi drage osobe ne obradujemo lijepom svečanom haljinom. Crveno je uvijek u modi. Izbor modela, naravno, zavisi od ukusa. No, ne dozvolite da vas teška godina koja je iza nas, sputava.

 

Zablistajte s nakitom

 

Dani praznika idealna su prilika da sebe ili voljene počastite i dobrim komadom nakita u kojem ćete zablistati. Opustite se i priredite sebi sjajan parti. Ipak, za kućnu varijantu opredijelite se za minimalistički nakit i uživajte u krugu voljenih.

 Opustite se nakon žurke

 

Svi smo pod stresom i svima nam  treba relaksacija. Masaža je uvijek dobra ideja, uz naravno, pridržavanje svih preporuka za zaštitu od zaraze COVID-om. Birajte salone u kojima je zdravstvena sigurnost zagarantirana. Terapija utemeljena na masaži može ublažiti napetost i simptome depresije.

Odmor uz dobru knjigu

Opuštanje uz dobru knjigu također je jedna od naših preporuka. Ako ste ljubitelj pisane riječi ili imate drage osobe koje to jesu, a želite ih obradovati, onda je ovo pravi izbor. Knjiga je savršen poklon ako znate lične sklonosti primatelja. A, ako ne znate koju izabrati ili koju knjigu neko kome je poklanjate nema u svojoj biblioteci, uvijek je bolje odlučiti se za poklon-karticu s kojom će ta osoba sama odabrati šta želi čitati.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti