Boje kose koje će vladati u 2021. godini

Piše: Preuzeti tekst

Tokom nepredvidive 2020. godine puno toga se promijenilo pa i preferencije žena kada je u pitanju boja kose. Mnoge su, između ostalog, odlučile izaći iz svoje zone komfora i napraviti primjetne promjene ili barem malo promijeniti stvari. Ulazak u novu godinu, za koju se svi nadaju da će biti bolja od 2020. godine, potaknut će još više promjena, a profesionalnci su već sada izdvojili trendove koji će vladati idućom godinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blew, Milford, CT (@yourhairblew)

  1. “Tonalna brineta”

Za brinete je često karakteristično “previše topline” koja im prolazi kroz kozu, smatraju stručnjaci, a dodavanjem hladnijih tonova u boliku pramenova smanjuje se toplina bez da boja gubi na dubini. Poanta je da će u 2021. u trendu biti zadržavanje bogate, tople smeđe boje, ali s hladnijom bazom. U dogovoru s vašim frizerom provjerite koja boja paleta će vam najbolje odgovarati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by | Dena Galanos-Mabe | (@denababyx)

  1. “Žvaka ružičasta”

Prema riječima britanskih frizera,potražnja za ružičastom bojom kose prošle je godine porasla za 900 posto. Mnogi su se odlučili eksperimentirati s ružičastim naijansama tokom lockdowna početkom godine. Krenuli su s pastelnim nijasama, a stručnjaci za kosu kašu kako su primijetili da se krajem godine žene sve više počele okretati življim bojama zbog želje da isprobaju nešto potpuno novo, tako da će u 2021. godini bojati kosu u konrektnije ružičaste tonove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Stegner (@juliastegner)

  1. “Retro plavuša”

Zlatne plavuše vladale su 70-ima, a vladat će i 2021. godinom, ako je vjerovati najavama stručnjaka. Sharon Tate i njena fotografija naći će se u rukama mnogih frizera kada im žene budu opisvale svoje želje. Zlatno medeni tonovi nosit će se u kombinaciji sa zavjesa-šiškama.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti