Beauty tretmani koje trebate isprobati već danas

Piše: Redakcija

Zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, najviše provodimo u svojim domovima, tako da vrijeme možemo iskoristiti i da se posvetimo sebi i svom tijelu. Evo nekoliko prijedloga kućnih tretmana sa kojima možete početi već danas.

Piling za usne

1,5 kašika maslinovog ulja

2 kašike šećera

1 kašika meda

Kućni pedikir

Priuštite sebi tretman pedikira kod kuće. Možda neće izgledati kao iz salona, ali na taj način ćete iskoristiti vrijeme za sebe, a sa druge strane uštedjećete novac. Potrebno vam je malo tople vode u koju ćete ukapati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja i morske soli, te potopiti stopala na 10 minuta. Špatulicom ostružite zadebljalu kožu, pa stopala isperite naizmjenično toplom i hladnom vodom. Potom ih namažite masnijom kremom i obucite pamučne čarape koje ste prethodno malo zagrijali. Napravite šolju omiljenogg čaja i uživajte u čitanju ili gledanju TV-a.

Anticelulitni piling 

Većina žena muku muči sa problemom celulita, a jedino što može da ublaži ovaj problem su pilinzi i kreme sa učinkovitim sastojcima. Kofein se smatra glavnim sastojkom u suzbijanju ovog problema, a piling sa kofeinom možete lako napraviti i u svom domu.

Recept:

Pomiješajte 2 kašike kokosovog ulja i 15 kapi eteričnog ulja po izboru sa pola kašike kafe, tako da kafa bude u potpunosti natopljena uljima. Piling ne smije da bude previše vodenast, stoga, ako primijetite da je to slučaj dodajte još kafe. Smjesu nanesite na kritična područja i umasirajte u kožu. Slobodno jače pritisnite tokom masaže zbog toga što piling mora da prodre duboko u kožu i da razbije celulit. Ostavite nekoliko minuta, pa zatim isperite mlakom vodom. Piling, za najbolje rezultate, ponavljajte dva puta nedjeljno.

 

 

Pročitajte još