Smokey eye: 10 koraka do izgleda buntovnice

Piše: S. M.

Smokey eye postao je popularan  još u dvadesetim godinama prošlog stoljeća. Ovaj način izražaja ljepote rado su birale sve buntovnice koje su težile svemu što je suprotno minimalizmu. Sada je jedan od provjerenih načina kreiranja ženstvenog i mističnog pogleda, ali i klasik uz koji ćete uvijek biti spremni za sve svečane prilike.

#Korak 1

Uvijek treba početi s adekvatnim i čistim četkama te odgovarajućom kozmetikom.

#Korak 2

Cijeli kapak premažite temeljcem za oči pomoću četkice tako da bude ravnomjerna aplikacija na cijelom kapku.

#Korak 3

Upotrijebite toplu smeđu sjenu i nanesite obilnu količinu na četku. Nježno pritisnite vrh u nabor koji je prirodno u obliku duge: Pratite ga pokretima poput brisanja brisačima na autostaklu, naprijed-nazad 20-30 puta, kako biste ravnomjerno nanijeli sjenku na čitav nabor. Nanesite liniju srednje veličine ispod vanjskog dijela podočnjaka, opet, naprijed-nazad za ravnomjernu aplikaciju.

#Korak 4

Sad uzmite svoju kratku četku za sjenčenje i nanesite srednje debeli sloj vašeg kremastog sjenila ili olovke za oči na cijelu kuglicu kapaka, pazeći da se ne nanese u potpunosti u nabor. Crna sjena bi se trebala zaustaviti odmah ispod nabora na kojem smo upravo nanijeli smeđu boju. Crta u blizini nabora uopće ne mora biti lijepa. Samo osigurajte da vam je ostatak poklopca crne boje. Ako ne izgledate kao panda, onda to radite pogrešno.

#Korak 5

Crno sjenilo nanesite na istu četkicu koju ste koristili za osnovnu boju. Kao i prije, nanesite crnu boju na nabor vašeg oka, kako biste stavili crnu kremastu sjenu u smeđu osnovnu boju. Činite to sve dok ne dođe do neprimjetnog prijelaza s crne boje kapka u smeđu osnovnu boju ispod kostiju obrve.

#Korak 6

Dodajte još jedan tanki sloj smeđe boje u svoj nabor. Uzmite čistu konusnu četku za miješanje i pređite preko nabora i kapka, također pokretom poput brisača autostakla, kako biste uklopili bilo koji slobodan pigment na kapku. Potom završite sve isto ponavljanjem koraka ispod oka.

#Korak 7

Isto kao što ste to učinili na kapku, uzmite malo crne kremaste sjene i stavite tanku liniju ispod oka. Upotrijebite četku za miješanje kako biste izgladili kremu naopakim pokretom. Na vrh kreme dodajte malo svoje crne sjene u prahu, baš kao na kapku.

#Korak 8

Nanesite više smeđe boje na vrh crne boje koju ste upravo dodali ispod oka. Nanesite svoju krem ​​sjenu/olovku (ili omiljeni crni tuš za oči) na vašu vodenu liniju, kao na fotografiji.

#Korak 9

Ispod obrve dodajte svoju istaknutu boju pomoću kratke četke za sjenčanje i uklopite je u smeđu boju vašeg nabora.

#Korak 10

 

Za svjetlucanje na jedno oko stavljamo srebro, a na drugo zlato. Nanosimo kremu samo na sredinu poklopca i lagano pomiješamo prema unutrašnjem i vanjskom dijelu kapka. Potom istom tehnikom nanosimo boju za oči. Možete koristiti kozmetički sjaj ili pigment koji nije u središtu kapaka, da biste mu dali različite nijanse.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti