Pleteni nokti, da ili ne?

Piše: Redakcija

Pletivo je neizostavan dio zime i svi obožavamo da se ušuškamo u omiljeni džemper – ali da li biste to nosili na noktima?

Jedan od vodećih zimskih trendova u svijetu manikira mnogima se neće dopasti – u pitanju su “pleteni” nokti.

Da je riječ o sve popularnijem izgledu noktiju, dovoljno govore fotografije manikira s uzorkom pletiva koje su zavladale Instagramom. Iako je na prvi pogled riječ o tehnici ukrašavanja noktiju koju je nemoguće postići bez pomoći stručnjaka, postoji način da dezen pletiva sami stvorite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joasia Gil (@_dzoanka_nails)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Class (@michelleclassnails)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele Davies (@deliciousdollsuk)

 

Za ovaj beauty projekat, prema rečima stručnjaka, bit će vam potrebna mirna ruka i set gelova i lakova za nokte. Ali i UV lampa – jer je prvo potrebno fiksirati osnovni premaz gelom i boju laka za nokte. Nakon što ste učinili navedeno, uz pomoć četkice na noktima istaknite dezen pletenja po želji. Dodatan sloj laka preko stvrdnutog gela stvara rebrasti izgled nalik trikotaži, dok umakanje u akrilni prah stvara trodimenzionalni efekat.

Nakon stvaranja uzorka pletiva na noktima, na njega nanesite gornji sloj gela kako bi stvoreni dezen na noktima duže potrajao.

A ako nemate živaca ni sredstava, možete jednostavno pokazati neku od ovih ideja kada sljedeći put odete na manikir – naravno, ako vam se ovaj zimski trend čini idealnim za ove hladne dane.

Ukoliko ne želite da baš svi nokti imaju reljef, lepo će izgledati i da to uradite tek na ponekom.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti