Kako pravilno skinuti ekstenzije trepavica?

Piše: Redakcija

Već duže vrijeme djevojke, žene koriste trend ekstenzija trepavica. One daju očima posebnu čar.

No, u novonastaloj situaciji mnogi kozmetičari dijele savjete u online svijetu kako bi svojim klijentima dali informacije šta uraditi u svom domu kako bi i dalje održali zdravu kožu.

Naime, ekstenzije trepavica nužno je nadopunjavati svakih nekoliko sedmica, baš kao i uređivanje noktiju jer i trepavice rastu.

Naučnici procjenjuju kako je broj trepavica na gornjem kapku od 160 do 250 komada, a tokom cijelog života njihov broj se ne smanjuje. Gubitkom jedne, na njezinom mjestu počinje rasti druga i tako kroz cijeli život.

Prvo trebate obilno natopiti blazinicu s bilo kakvim uljem koje imate u kozmetičkom ormariću i prisloniti na oko odnosno ekstenzije jer ulje i masnoća oslabljuju ljepilo na spoju prirodne trepavice i ekstenzije.

Nakon 10 do 15 minuta, laganim trljanjem probajte odvojiti koliko god ekstenzija se skida bez poteškoća. Ostatak pustite da izrastu i otpadnu same, a u međuvremenu se bez problema možete šminkati i stavljati maskaru.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti