Maramice za uklanjanje šminke nisu dobar izbor

Piše: Redakcija

Dermatolozi upozoravaju da maramice za skidanje šminke treba izbjegavati jer nanose veliku štetu koži lica. Maramicama za skidanje šminke ne postižete ono što ste zamislili. Iako može djelovati kao da ste sa njima skinuli svu šminku i prljavštinu, to se ne događa kada ih upotrijebite.

Zašto su maramice za lice pogrešan izbor?

Kako bi uklonili svu šminku i prljavštinu s lica poželjno je da koristite mlijeko za skidanje šminke i tupfere. Nakon upotrebe ovih tradicionalnih sredstava za čišćnje lica slijedi umivanje nakon čega imate čisto lice, što sa maramicama za lice nije slučaj. One ostavljaju tanak sloj na koži koji je čini ljepljivom i samim tim to dovodi do začepljenja pora i stvaranja mitisera.

Najčešće pitanje koje dermatolozi postavljaju svojim novim pacijentima koji se bore sa aknama i mitiserima na licu je “šta koristite za uklanjanje šminke sa lica”.

Praktične su, priznajemo, staju u svaku torbu i jednostavnije je imati ih pri sebi nego mlijeka i tupfere za skidanje šminke. Međutim vaša koža će vam biti zahvalna ako ih ne budete koristili. Maramice za lice su poput tajnog neprijatelja u svijetu njege kože; čini se da rade ono što bi trebalo, a ustvari samo razmazuju prljavštinu po licu. Kako bi bolje razumjeli problematiku oko maramica za skidanje šminke sa lica, treba da se osvrnete na njihov sastav.

One obično sadrže značajan procent konzervansa kako bi se na njima spriječio rast bakterija i gljivica, budući da su stalno izložene vazduhu. Konzervansi s druge strane su poznati po tome što izazivaju iritacije na osjetljivoj koži.

Maramice za skidanje šminke su napravljene za jednokratnu upotrebu što znači da nisu baš prijateljski naklonjene prema životnoj sredini. One se izrađuju od poliestra ili polipropilena koji su zapravo oblik plastike.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti