Ušuškajte se i pripremite za hladnu zimu

Piše: Redakcija

Ušuškajte svoj dnevni boravak i napravite takvu atmosferu da ne poželite proviriti nos vani, tako da vam niske temperature i zimsko sivilo neće moći ništa. Donosimo ideje kako da od dnevnog boravka napravite mjesto koje će biti utočište za vašu porodicu i prijatelje. Možda vas upravo primjeri koje donosimo inspiriraju da se i sami okušate u promjeni stila svog životnog prostora ove zime

Prekrivači i jastuci

Predlažemo ležerno prebacivanje nekoliko prekrivača na vaše trosjede, dvosjede ili fotelje. Izgledat će lijepo, a svaki vaš gost moći će se omotati pletivom i uz topli napitak uživati u zimskoj idili. Baš kao što se vi zimi slojevito oblačite i vaš namještaj zaslužuje slojevitost. Koristite prekrivače od mohera i izgledat će kao da ste se prekrili omiljenim džemperom. Dodajte jastuke, jer uljepšavaju atmosferu i povećavaju udobnost. Možete dodati malo „Afrike“ tokom zime, tako što ćete upotrijebiti animal printeve ili krzno za jastuke i prekrivače. Uglavnom, mekani jastuci kod svakog gosta trebaju izazvati efekt “želim da uronim u njih”.

Tepisi ili prostirke

Pojačajte toplinu tako da tokom zimskih dana obavezno dodate svom dnevnom boravku i asesoare, naprimjer, mekani tepih ili cozy prostirku koja će pratiti već postojeći ambijent. Bez obzira na to je li vaš pod od drveta ili mramora, zagrijat ćete atmosferu pravim odabirom prostirke ili tepiha. Kada birate boju tepiha, trebalo bi da bude za nijansu ili dvije svjetlija od namještaja, ali iz iste palete, ili neka boja koja je kompatibilna s ostatkom namještaja.

Boje

Zimske boje su definitivno siva, smeđa, boja kafe, bijela, krem​​… Mada, dizajneri nas ove sezone stalno upućuju na intenzivnije boje namještaja. Možete slobodno uz svoju smeđu sofu ubaciti fotelje u boji cigle ili kobaltno plave. Uz smeđe i krem ​​također se dobro kombinira mutard žuta. Istražujte. Kombinirajte sivu i baby rozu, crvenu i mornarsko plavu.

Osvjetljenje

Ako kojim slučajem imate luster u svom dnevnom boravku, moramo vam skrenuti pažnju da živite u pogrešnoj eri. Dakle, nikako “teški” lusteri ako želite toplinu. Lampe, prigušeno difuzno osvjetljenje i svijeće prave toplu atmosferu. Držite se jedne priče. Šta to znači? Pa da se ne izgubite u previše stilova. Možete kombinirati stilove, materijale i boje, ali se morate informirati o tome šta se s čime slaže. Nije dobro da vaš dnevni boravak izgleda kao modna žrtva, odnosno kao vaša najgora modna kombinacija.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti