Protiv starenja lica: Popularna gua sha masaža

Piše: E.Dž.

Novi trik za ljepotu kože, plosnati kamen, sigurno je već jedan od popularnijih tretmana za njegu lica. Gua sha kamen djeluje protiv starenja, povećava temperaturu kože i protok krvi na licu. Ova masaža je alternativna kineska metoda masiranja lica uz pomoć plosnatog kamena.

Upravo taj kamen danas se nalazi u neseseru brojnih dama koje su u svoju svakodnevicu uključile gua sha tehniku masaže lica kao prirodan face-lifting koji ostavlja njihovu kožu zategnutom.

Gua Sha tonizira kožu i daje prirodni sjaj.  Zbog povećanog protoka krvi, koža ima bolju vibraciju i fleksibilnost, također koža izgleda zdravo i dobro nahranjeno.

Ovakva vrsta masaže datira još iz 14. stoljeća, može se koristiti i na tijelu, ima brojne zdravstvene prednosti i najčešće se prakticira kako bi se riješila određena hronična bol.

Za masiranje kože lice ovom metodom, biti će vam potreban zaobljen kamen. Najčešće je napravljen od rozog kvarca koji je dovoljno lagan i gladak da može kliziti po površini vašeg lica. Prije tretmana je potrebno da očistite lice i obavezno nanesete hidratizirajuću kremu ili serum, kako bi kamen lakše klizio po površini lica.

 

Još neke od dobrobiti ovog trika  za kožu lica su da povećava kolagen u koži, pegla fine linije te uklanja natečenost lica.  Pomaže u uklanjanju ili barem smanjenju miliuma, mitesera i akni.

Jeste li već probali ovaj tretman  za lice?

 

Pročitajte još