Kada ste zadnji put bile kod ginekologa? – upitala je Ella Dvornik

Piše: I.J.

Januar je mjesec posvećen borbi protiv raka grlića materice, zloćudne bolesti koja pogađa žene, a nastaje nekontroliranim rastom ćelija, koje čine vrat materice.

Poznata influenserica Ella Dvornik odlučila je svoj utjecaj iskoristiti u dobre svrhe.

Naime, objavila je fotografiju pozirajući s dlanom okrenutim prema kameri, na kojem je napisala “Prestani scrolat!” te na taj način podsjetila pratiteljice na važnost PAPA i HPV testova.

“Kada ste zadnji put bili na pregledu kod ginekologa? Kada ste napravili zadnji PAPA i HPV test kako bi provjerili je li sve u redu? Jeste li se cijepili protiv HPV-a koji vas može zaštiti ne samo od raka vrata maternice, već i od predstadija raka, koji može prethoditi karcinomu? Fascinantno je koliko malo brinemo o svom zdravlju dok god se nama ili našim bližnjima ne dogodi nešto. Neka vam ovo bude podsjetnik da barem od ove godine pa na dalje sve skupa budemo pametnije, da brinemo o sebi kako bi na vrijeme mogli otkriti ako nešto nije u redu. Važno je educirati se o potencijalnim rizicima kojima možemo biti izložene ako nismo redovite u pregledima. Važno je znati kako se zaštititi. Pazite na sebe.” – napisala je Dvornik.

 

Objava je prikupila veliki broj lajkova i komentara u kojima su pratiteljice istakle važnost odlaska na redovne ginekološke preglede te podijelile svoja iskustva.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti