Neočekivani trend u farbanju kose: Jeste li hrabri za ovu promjenu?

Piše: Redakcija

Neočekivani beauty trend dominirat će u 2021. godini, a u pitanju je sijeda boja kose.

U Velikoj Britaniji je u prošloj godini svakog mjeseca 10.000 ljudi tražilo “sijedu” boju za kosu.

Stručnjak za kosu i stilista James Pryce kaže da će u novoj sezoni žene definitivno nastaviti da traže sijedu kosu. Ne samo da će, kaže, prigrliti svoje prirodne sijede vlasi nego će i pokušavati da dobiju taj efekat pomoću boja za kosu.

To su prepoznali i tvorci proizvoda za kosu, pa sve više njih u ponudi ima proizvode koji štite, poboljšavaju i stvaraju srebrno-sive nijanse.

Moguće blago peckanje

Naime, ako želite sivu boju sve do temena, pripremite se i na potencijalno lagano peckanje izbijeljivača. Također, posvjetljivanje kose do ovog nivoa vašu kosu može malo i da oslabi. Činjenica je da ova boja izgleda sjajno na kratku kosu.

Toner – najbolji prijatelj

Sudbina savršene sive, odnosno sijede kose je u rukama tonera. Nakon što izbijelite kosu, savršena nijansa postiže se toniranjem, a ako se redovno ne obnavlja, siva kosa s vremenom može da počne da izgleda zeleno. Zato, ako se odlučite za ovakvu nijansu, imajte na umu da ćete morati malo češće da tonirate kosu kako biste održali boju. Toniranje kod kuće je zapravo iznenađujuće lako. Kako vaši srebrni tonovi ne bi izgubili boju, koristite ljubičasti šampon i regenerator.

Dž.S.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti