Hit boja kose za sve one koji žele promjenu

Piše: Redakcija

Uobičajeno je zima rezervirana za tamnije tonove, no ove godine se to mijenja. Stilisti kažu da će ove sezone biti sve veća potražnja za toplim bojama maslaca i nijansama šampanjca. Najnovija trendi boja kose zove se ‘buttercream blonde’. Najlakši je način za posvijetliti kosu. Nije previše ekstremna i ne zahtijeva pretjerano izbjeljivanje. Savršen za one koji još nikada nisu imali plavu kosu, ali bi to voljeli isprobati.


Kako postići ovu fenomenalnu boju?

U osnovi, ‘buttercream blonde’ je prirodna, kremasta plava s puno dimenzija. Zbog kombinacije boja kosa izgleda kao da je blago osunčana, a kombinacija toplih i hladnih pramenova znači da laska skoro svakome jer pristaje uz različite tonove kože. Umjesto svijetle plave boje u jednoj nijansi, ‘buttercream blonde’ je začinjena pramenovima u boji šampanjca i meda za izgled koji je lako održavati. Iako je najlakše postići ovu boju kose ako ste već plavuša, nije nemoguće ugraditi elemente boje i u tamniju kosu. Zato ju mogu isprobati svi, samo u malo drugačijim verzijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katherine Kralic (@katekralic365)


Prava ‘buttercream blonde’ boja kose sadrži mješavinu toplih pramenova s nekoliko onih koji su najsvjetlije nijanse plave za sjajniji look. Stručnjaci kažu da je ova boja sjajna za sve one koje žele postati plavuše u novoj godini. Za početak potrebno je posvijetliti baznu boju kose, a zatim se dodaju pramenovi u svjetlijoj nijansi za dodatnu dimenziju. Ako ste prethodno bojali kosu, to u maloj mjeri može otežati prijelaz u svijet plavuša. U tom slučaju stručnjaci preporučuju da se konzultirate sa svojim stilistom prije uvođenja ikakvih promjena.

Pročitajte još