Kućni spa centar: Recepti za prirodne i opuštajuće kupke

Piše: Redakcija

Pravila za dobru kupku su vrlo jednostavna, sve što trebate je mnogo svijeća i još veći broj mjehurića, a mi smo pronašli nekoliko recepata za opuštajuće kupke čije sastojke već imate u svojoj kuhinji.

 

Kupka od cimeta

Nekoliko štapića cimeta samo ubacite u vodu, a ako nemate štapiće dobro će funkcionirati i cimet u prahu samo ga umotajte u pamučnu krpu. Cimet će iz tijela izvući toksine te dezinficirati kožu, a ujedno podići vaše raspoloženje. Kao i đumbir, kupka od cimeta diže temperaturu kad je vani hladnije.

 

Kupka od zelenog čaja

Ubacite nekoliko vrećica ili, idealnije, par žlica prirodnih listića zelenog čaja u kupku dok kadu punite vodom. Minerali iz zelenog čaja poznati su po snažnim anti-age svojstvima koji će osvježiti kožu i vratiti joj ravnotežu. Zeleni čaj također ima prirodne antioksidanse koji pomažu u detoksikaciji tijela od vanjskih onečišćenja.

 

Kupka od lavande

Pripremite tri kašike  suhog cvijeta lavande, 1/3 šoljice meda, 1 i pol šoljicu punomasnog mlijeka ili vrhnja. Lavandu usitnite u prah i pomiješajte s mlijekom i medom. Dobro promiješajte i dodajte u kupku.

 

Kupka s morskom soli

Već 300 grama soli na kadu punu vode pomoći će u opuštanju napetih mišića, a pomoći će i svima koji imaju problema s kožom koja će postati sjajnija i baršunasta nakon kupanja. Za pojačavanje efekta možete dodati razna eterična ulja.

 

Kupka od đumbira

Đumbir ima mnogostruke benefite za vaše tijelo- osim što pomaže pri opuštanju mišića, što je krucijalno za antistres djelovanje, služit će i kao dodatno pojačanje vašem imunitetu te ekstra doza energije. Đumbir je u kupkama poželjan u svim svojim oblicima, bilo da se radi o prahu ili svježem plodu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti