Winter Weekend Amile Lačević-Ćoralić: Sportski zimski komadi ukrašeni mašnicama i cvijećem

Piše: Ilma Jakubovic

Foto: Photo Ninano

 

Dama koju mnogi poznaju pod nadimkom @shmeezla na Instagramu nedavno je predstavila zimsku kolekciju. Zbog pandemije najviše vremena provodimo kući ili u prirodi, tako se rodila ideja o jednoj liniji koja će biti iskoristiva baš u takvim prilikama, kaže Amila

 

Nakon uspješne ljetne i jesenje kolekcije Amila Lačević-Ćoralić, u online svijetu poznata kao @shemeezla, napravila je zaokret prema sportskoj eleganciji i kreirala praktične komade odjeće za svaku ženu. Kako kaže, u svakom od njih vidi jaku, zaigranu, ali sposobnu, lepršavu i hrabru ženu. Onu koja se sa svim što joj život servira nosi s osmijehom na licu, a pritom je i sjajno odjevena.

Foto: Photo Ninano

Tri modela

Amilina „Winter Weekend Femme by Shmeezla“ kolekcija sastoji se od tri modela u nekoliko boja – duks haljina, duks tunika i duks majica, koje opisuje kao liniju tople, udobne, ali prvenstveno ženstvene i lijepe odjeće.

– Ovo je bio totalni zaokret, ali vodila sam se onim što mi žene govore, generalno se uvijek trudim da osluškujem njihove potrebe. Usred pandemije i vremena izolacije najčešće su mi pisale da već dugo sebe ničim lijepim nisu obradovale, jer jednostavno nemaju prilike i mjesta da to obuku. Najviše vremena provodimo kući ili u prirodi, tako se rodila ideja o jednoj liniji koja će biti iskoristiva baš u takvim prilikama. Sportska, ali s nama svojstvenim detaljima poput mašni i cvijeća – objašnjava Amila za magazin „Azra“.

Ona je, kako ističe, kreirajući kolekciju željela savremenoj ženi ponuditi nosive, praktične, udobne i kvalitetne komade koji se izrađuju od različitih, ali kvalitetnih vrsta pamuka.

Skywalkerica

 

 

Vjerna klasici

Iako odnedavno plovi modnim vodama, ova dama, koja je, inače, portparolka u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, trudi se da cijeli proces izrade odjeće bude maksimalno profesionalan. Pitali smo je koliko dugo je nastajala nova kolekcija.

– Sve što radimo nastaje mjesecima. Od ideje do finalnog proizvoda dug je put i proces, ali u koji se svaki put iznova sve više zaljubljujem. Sve traje onoliko dugo koliko treba dok ne budemo zadovoljni: od ideje do nacrta, probnih uzoraka, konstrukcije, brainstorminga, kako nešto izvesti, kako naći najbolje rješenje, sve dok se zamisao ne ostvari – odgovara Amila, dodajući kako se ideja o ovim zimskim modelima rodila još u augustu prošle godine.

Negra u crvenoj boji

Svaki komad koji je kreirala ima posebno značenje i nosi poruku. Kako ističe, voljela bi nekad i da nije tako, jer je noćima te „sitnice“ znaju držati budnom.

Baby duks

 

– Naprimjer, na baby duksu je žena s cvijećem u glavi. Cvijeće se u drugačijoj formi nastavlja pojavljivati kroz kolekcije, povezujući tako jesenje i zimske vikend komade, ali ono sada simbolizira ljepotu pozitivnog razmišljanja, misli koje su čiste i mirisne, predivnih boja. Moramo njegovati te vrtove u svojim glavicama, posvetiti se njima, kako bi nam cvjetali. Božuri koje sam odabrala simboliziraju ljepotu, ženstvenost i nježnost. U Aziji ih smatraju nositeljima dobre sreće i ljubavi – poručuje na kraju Lačević-Ćoralić.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti