Uvijek moderna: Novo izdanje kraljice Letizie

Piše: E.Dž.

Kraljica Letizia se vrlo često nalazi na vrhu liste najbolje obučenih žena. Uvijek je u centru pažnje, što zbog njenog stila, tako i zbog revolucije koju je pokrenula u svojoj državi. Sada je “zapala za oko”  zbog promijene stila oblačenja. Obukla je oversized kaput i sivo odijelo, a inače je uvijek možemo viđati u stilskim suknjama i haljinama koje pokazuju njen vitki stas.

Letizia je jedina od omiljenih kraljica Španije. Utjecala na oporavak države nakon ekonomske krize, kao i na modernizaciju, a značajna je i njena posvećenost humanitarnom radu. Iako je sada jedna od omiljenih kraljica ikada, Letizia je morala da pređe dug i naporan put predrasuda i kritika koje su je pratile nakon udaje za tadašnjeg princa, a danas kralja Španije Felipea.

AFP

Prije udaje za španskog prestolonasljednika bila je sasvim obična djevojka. Poznata je kao TV prezenter i reporter nacionalne televizije, a 2002. godine dobila je nagradu za najboljeg španskog novinara mlađeg od 30 godina. Njena uža specijalnost je izvještavanje iz kriznih i ratom zahvaćenih područja. Tako je izvještavala s ratišta u Iraku, kao i uživo o američkom 11. septembru. Zahvaljujući poslu i zadatku na kojem je bila, Letizia je, 2002. godine, upoznala tadašnjeg princa Felipea, a ubrzo nakon toga počeli su romantičnu vezu.

Pročitajte još