Biljka koju svi želimo u svom domu

Piše: Redakcija

Tačkice volimo u baš svim varijantama, od modnog svijeta, preko keramike, a upravo zahvaljujući njima jedna biljka postala je toliko popularna da ju baš svi žele u svom interijeru.

Riječ je o biljci Tačkasta begonija koja je posebna po svojim bijelim velikim tačkicama, pa kao takva pruža svakom prostoru jedan poseban šarm i nemoguće joj je odoljeti.

Također je poznata i pod nazivom Polka Dot Begonia, a ova zimzelena biljka pripada porodici Begoniacaea te najčešće cvjeta tokom kasne zime, pa sve do proljeća. Ona potječe iz tropskih krajeva Brazila, pa je tako potrebno oponašati njezino prirodno stanište što uključuje puno indirektne svjetlosti i vlažna, humusna zemlja.

Ovu biljku je potrebno i prihranjivati svake dvije sedmice od zime pa sve do jeseni, stoga njen uzgoj i nije baš najjednostavniji, no ona će vaš trud i pažnju itekako znati nagraditi svojim prekrasnim listovima.

Izvor: fashion.hr

 

 

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti