Pet začina koje svaki kuhar ima u svojoj kuhinji

Piše: Redakcija

Kuhari, pored egzotičnih začina, u svojoj kuhinji uvijek imaju i pet kojih smatraju osnovnim.

Korijander

Sa svojim biljnim, pomalo limunastim okusom korijander zapravo dolazi iz porodice mrkve. Jedan je od ključnih začina u indijskoj kuhinji, a možete ga kupiti u komadu ili u prahu. Idealan je dodatak raznim salatama, pečenom povrću, mesu i morskim plodovima.

Kim

Iz jugozapadne Azije je stigao u Europu za vrijeme drevne Grčke i Rima, a danas se najviše upotrebljava u grčkoj, španjolskoj i meksičkoj kuhinji. Kim je poznat po svom snažnom, bogatom okusu i pomalo ustajalom mirisu, stoga nemojte pretjerivati.

Mljevene čili papričice

Mljevene čili papričice idealan su način na koji možete dodati malo topline bilo kojem jelu. Možete ih pomiješati s malo ulja prije same pripreme, ali budite oprezni jer čili papričice kuhanjem postaju gorke. Često su sastojak u talijanskim jelima i umacima, ali njima možete začiniti i pizzu, pirjano povrće, pa čak i sendvič!

Cimet

Iako ga najčešće nalazimo u kolačima, cimet se često koristi i u kuhinjama Bliskog Istoka. Ovaj drevni začin dodaje toplinu i prirodno sladak okus jelima poput pite od jabuka, keksima od zobene kaše i palačincima.

Muškantni oraščić

Daje posebno dobar okus kremastim umacima. Također, mrvica muškatnog oraščića dat će čarobno dobar okus i jelima sa špinatom, a možete ga koristiti i za pripremu kolača i ostalih jela u koje inače stavljate cimet.

Izvor: Finirecepti.net

(A.K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti