Kopirajte modu od Šveđanki: One znaju šta se nosi kad su minusi

Piše: Redakcija

Taman kada smo pomislili da nam dolazi za proljeće, opet su nam stigli temperaturni minusi. I iznenadio nas je kao da ne znamo da je februar i da zima uveliko traje. Odjeća ovih dana manje treba da učini da izgledamo dobro, a više da nam je u njoj toplo.

Najbolji savjet za to je da se okrenemo sjeveru. Šta to nose Šveđanke kada je hladno? One sigurno znaju kako da iskombiniramo toplu odjeću, a ostanemo u okvirima stila. Kolekcija koja nam dolazi iz Stokholma upućuje na funkcionalnost.

Dugi, popularni preveliki kaputi su neizostavni dio svakog izlaska iz kuće. Njihovi modeli idu čak do članaka. Napravljeni su od najdebljih materijala, obično vune, kako bi osigurali toplotu i izgledaju kao da su veći za bar dvije veličine. To nam ostavlja prosotra za debele džempere ispod.

Primjećujemo da i kod njih vladaju modeli pantalona i farmerki sa širokim ravnim nogavicama. One su definitivno uzele primat u svim krajevima sveta. Ako se žene sa sjevera tokom velikih zima odlučuju za ovaj model definitivno ih treba poslušati. Pored toga što će vam u njima biti toplije, bit ćete i skroz u korak sa trendovima.

A pored velikih kaputa i jakni tu su i veliki šalovi. Ne morate mnogo da razmišljate, samo “nabacite”  šal preko i spremni ste za izlazak iz toplog doma. Šveđanke uglavnom biraju zanimljive tonove u raznim bojama jer su kaputi uglavnom u zemljanim tonovima.

Suština je da je jednostavno, funkcionalno i toplo.

Izvor: Magazin.rs

(M. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti