Klasični trik za manikuru bez mrlja

Piše: Redakcija

Događa li vam se kad da nakon kućnog tretmana manikure i nanošenja laka na nokte rezultat izgleda kao da su vam dvije različite osobe uredile nokte? Ako se pronalazite u ovom problemu, to je vrlo lako uočiti – jedna ruka izgleda gotovo savršeno – ne može se vidjeti mrlja na vidiku, a druga? Recimo samo da je boja laka izvan linija. Nije ni čudno, precizno lakiranje nedominantnom rukom je prilično teško. Prsti se tresu, kut vam se čini neobičnim, a rezultat je, eto, manje nego savršen, piše mbg.

Klasični trik za manikuru bez mrlja

Prvo pripremite nokte za lak kao i obično (rašpica, grickalica, škarice, ulje za kožicu, krema). No prije nego što nanesete osnovni sloj, trebali biste nokte namazati melemom, posebno nanoseći ga na kožice. Zatim, kad nanesete lak, svi široki potezi trebali bi se spustiti tačno na vrh balzama.

Riječ je o provjerenom stručnom triku: Želatinasta supstanca djeluje kao barijera između vaše kože i nokta, pa ako nanesete malo laka na kožicu dok bojite, nakon toga lako će se izbrisati.

Kako to učiniti

Mnogi zagovornici ovog trika savjetuju vazelin, ali možete koristiti bilo koji melem koji volite, sve dok je dovoljno mastan da odbije pigment. I balzam za bebe gotovo savršeno oponaša učinak vazelina.

Nakon što odaberete proizvod, samo nanesite supstancu oko nokta, a pomoću pamučnog štapića ga raširite s nokta na kožice.

Nakon nanošenja laka, obrišite ga pamučnom krpom i uklonit će ostatke laka.

Možda se to podrazumijeva, ali morat ćete pričekati dok se nokti potpuno ne osuše prije nego što obrišete balzam.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

 

Pročitajte još