Predugo držanje maske na licu može izazvati brojne iritacije

Piše: Redakcija

Ovih posljednjih mjeseci ste sigurno isprobali maski za lice da ni sami ne znate njihov tačan broj, budući da smo nakon dugo vremena konačno imali nešto više vremena na raspolaganju, pa se tako pronašao prostor i za ovu vrstu skincare rutine. Općenito maske za lice su sjajan način putem kojeg možemo osvježiti izgled svoje kože te ju temeljito očistiti od svega onoga što se na njezinoj površini nakuplja tijekom dana. Ovisno o vrsti koju izaberemo, maske za lice mogu koži pružiti hidrataciju, očistiti i suziti pore, učiniti našu koću mekšom i sjajnom, no sve je to moguće ako ju pravilno koristimo.

Ono što kod maske vrlo često pokušavamo jest želj da da što više pospješimo njeno djelovanje, pa u prevelikoj želji da na našem licu napravi čudo u što kraćem roku, nerijetko ju držimo duže od onog perioda u kojem se njezino nošenje zapravo i preporučuje.

Idealno vrijeme za držanje maske na licu jest između 5 do 20 minuta jer svako predugo držanje može dovesti do toga da se koža lica ozbiljno ošteti te se mogu izazvati i brojne iritacije, kao i isušivanje kože, pogotovo kada govorimo o maskama s glinom. Sve maske dolaze s uputama koliko dugo ih je potrebno držati na licu, stoga ako piše deset minuta, sve više od toga izazvat će potpuni kontraefekt jer koža u tom periodu upije sve sastojke koji su joj potrebni, pa idući put kada ćete raditi kućni spa, namjestite alarm.

Izvor:fashion.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti