Kakvi prijatelji su nam potrebni u životu?

Piše: Preuzeti tekst

Da, svima nam je potreban onaj prijatelj, kojem možete otkriti svoje najdublje, najcrnje tajne i nasmijati se, zaplakati, i to sve bez predrasuda. Ovih deset različitih vrsta prijatelja svima su potrebni, a sigurno i imate nekog od njih.

Smiješni prijatelj

Nadamo se da ste odmah prepoznali ovu osobu kod sebe, onu koja vas uvijek može nasmijati, bez obzira koliko vam je bio loš dan.

Smiješni prijatelj često nije toliko osoba kojoj govorite svoje tajne; ona je više osoba kod koje idete kada se trebate nasmijati i razveseliti.

Prijatelj za vježbanje

Ovdje koristim riječ ‘vježbanje’ kao primjer, ali ovo je vrsta prijatelja koja vas izvodi iz kuće, bilo da se ide u teretanu, gleda film ili čak vozi kajak; aktivnosti u kojima se obostrano uživa presudan su dio ovog prijateljstva.

Većina žena ima ‘prijatelja za kupovinu’, ali može imati i ‘prijateljice s joge’. Muškarci mogu imati ‘prijatelje za nogomet’, ‘prijatelje za biljar’ i slično.

Motivirajući prijatelj

Sigurno u svom životu imate osobu koja je ostvarila svoje snove i potakla vas da vi to isto možete.

Najbolji dio je taj što su oni sigurni u sebe, nikada ne koriste sram ili omalovažavanje kao ‘motivirajuće alate’. Oni istinski vide potencijal u svakoj situaciji i više su nego sretni što će vam pomoći da vidite potencijal u svojoj situaciji.

Ova osoba je presudna za vaš život i može vam držati um otvorenim za nova iskustva.

‘Lijeni’ prijatelj

Ova osoba uživa u neredu, svom i vašem, i tu je da s njom možete gledati serije i filmove i doslovno ne raditi ništa.

Najslađi dio naših ‘lijenih’ prijatelja je taj što zapravo nisu lijeni – oni imaju posao i odgajaju djecu i rade sve ono što radi i vaša motivacijska prijateljica iako jednostavno više vole kada se druže s vama biti unutra i uživati u opuštanju.

Stari prijatelj

Poput starog kauča, stari je prijatelj mjesto na koje ćete se uvijek vratiti. To je osoba koje ćete se uvijek sjetiti i kojoj ćete reći neke stvari i koja će vam pružiti podršku.

Ova je osoba svjedok svega što ste prošli i premda ste se možda geografski ili čak ideološki razdvojili, ona je uvijek tu kad vam zatreba.

Prijatelj iz drugog mjesta

U stara vremena ovo je mogao biti netko koga ste upoznali u ljetnom kampu ili na odmoru, student na razmjeni ili čak samo prijatelj.

Sada, u doba digitalnih medija, naše su se mogućnosti za stvaranje prijatelja uvelike povećale. Možete se sprijateljiti s nekim tko živi na drugom kraju svijeta i to preko Instagrama ili Facebooka.

Ovaj je prijatelj izuzetno važan kako bi vas izložio novim idejama i kulturi (ili kulturama) koja nije vaša. U današnje vrijeme mnogi od nas imaju puno prijatelja iz drugih mjesta, a to je jako, jako dobra stvar.

‘Ludi’ prijatelj

Ovakvog prijatelja sigurno svi imate. I svi vaši drugi prijatelji znaju tko je vaš ludi prijatelj. Kada ste u društvu netko će reći ‘ona/on je lud’. Pogotovo kad spomenete ime svog ‘ludog prijatelja’. Svi će imati isti odgovor.

Ali tog prijatelja voliš baš zato što je lud. Naši ‘ludi’ prijatelji odvažniji su, spontani i avanturistički raspoloženi. Nadahnjuju nas da riskiramo i povremeno živimo. Podsjećaju nas da život ne mora biti tako ozbiljna stvar.

Najbolji prijatelj zauvijek

To je najdraža osoba od svih. Osoba, prijatelj bez koje ne možete zamisliti svoj život. Ta osoba vam je uvijek na prvom mjestu od ostalih prijatelja. Ona vam je prioritet i osoba koja je uvijek tu za vas bez obzira na sve.

Izvor: 24 sata.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti