Minimalizam: Jedan od najvećih beauty trendova današnjice

Piše: Redakcija

Smanjenje broja formula koje svakodnevno nanosimo na lice i potraga za ključnim proizvodima koji će u najkraćem roku i na jednostavan način odraditi funkciju jedan je od najvećih beauty trendova. Ovaj trend posljedica je pandemije koja je uvela jednostavnost i u druge naše dnevne rituale, kao što je manje šminkanja. Stalna količina informacija oko novih sastojaka i formula zbunjuje mnoge, što rezultira pretjerivanjem.

– Najčešća stvar koju vidim kod novih klijenata je iritacija, ponekad u obliku osipa, upale, crvenila te pojačanih stanja poput peri-oralnog dermatitisa. To je zato što upotreba previše proizvoda, svakodnevno isprobavanje novih formula, pogrešno nanošenje slojeva ili kombiniranje previše aktivnih sastojaka prekomjerno stimulira i zbunjuje kožu – ističe londonska dermatologica Debbie Thomas za Vogue.

Na taj način ne možemo uspostaviti ravnotežu na koži lica, ali i uočiti blagodati i prednosti aktivnih sastojaka koje koristimo.

Kao jedan od ključnih koraka je biranje samo jedne kreme za kožu od glave do pete, jer koža na čitavom tijelu ima jednake potrebe, samo je pitanje koji je kože više izložen te se više isušuje ili reagira na vanjske podražaje.

– Kad mi kao potrošači pokušavamo pomiješati nekoliko seruma od jednog sastojka kako bismo postigli isti rezultat, to je gotovo  nemoguće. Neki sastojci aktivno djeluju jedni protiv drugih, drugi rade sličan posao, a tu su i oni koji tvore sinergiju. No, da biste to razumjeli, bitno je pitati stručnjaka, kopanje po tražilicama to neće riješiti – zaključuje Thomas.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti