Zdravo i ukusno: Recept za tikvice sa sirom

Piše: Redakcija

Tikvice imaju malo kalorija, a puno nutrijenata. Odlična je namirnica za mršavljenje jer ispunjava želudac i time daje sitost , a izvrstan su izvor vitamina B i C, mangana i kalija, dok su žute tikvice bogate i beta karotenom. Zato je potrebno ovu zdravu namirnicu uvrstiti u svoj jelovnik, a mi vam donosimo ukusan i brz način da to uradite. Probajte recept za tikvice sa sirom i sigurno se nećete pokajati.  Pored preukusnog obroka zadovoljit ćete tijelo potrebnim nutrijentima.

Sastojci:

  • jedna srednja tikvica
    pola šoljice krem sira
    šoljica feta sira
    dvije kašike sjeckanog luka
    dvije kašike sjeckanog začinskog bilja, naprimjer bosiljka, timijana…
    kašika ulja
    sol, papar, mljevena paprika
    jedna šoljica  mrvica za pohovanje

Priprema:

Kratko popecite izdubljenu i prepolovljenu tikvicu na roštilju. Napunite je sa smjesom od navedenih sastojka i uvaljajte u  mrvice. Pecite pokriveno na roštilju oko 15 minuta dok ne porumeni i ovaj brzi i ukusni, a pritome zdravi ručak je gotov.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti