Originalno: Stakleni blokovi u unutrašnjosti stana

Piše: A.K.

Mnogo je mogućnosti korištenja ovog materijala: unutrašnje pregrade, šankovi, zoniranje prostorija, blokovi s pozadinskim osvjetljenjem kao elementi ukrašavanja, podmetači

 

Moderni dizajneri sve više koriste staklene blokove u unutrašnjosti stana. Ovaj materijal ima dobre performanse u radu i estetske kvalitete. Možete ih koristiti za ukrašavanje zidova ili uspravnih pregrada, za ukrašavanje vrata, čak i prozora. Vaš će interijer njihovom upotrebom postati originalan. Stakleni blok može biti različit, zavisno od ukusa, jednobojan, višebojan, pa čak i s ogledalima.

Prednosti i nedostaci  

U glavne prednosti se ubraja materijal koji se smatra univerzalnim i pogodnim za bilo koji stil. Praktične je primjene i lako se održava, dovoljno je obrisati ga krpom. Također ga odlikuje i jednostavnost ugradnje.

Međutim, postoje i nedostaci. Ako s njim širite cijeli zid, morate unaprijed razmisliti o instalacijskom planu komunalnih službi.

Varijacije dizajna za male stanove

Odvajanje malog hodnika od glavnog hodnika ili tuša iz kupaonice. U takvim se slučajevima jednostavno montira paleta i pregrada blokova.

Ugradnja ispod kuhinjske površine staklenih blokova s ​​pozadinskim osvjetljenjem.

Ukrašavanje prozora ili vrata pomoću matiranih ili obojenih blokova.

Istaknite zid ili pregradu valovitim proizvodima, sa školjkama ili cvjetovima unutra, prozirnom površinom i sjajnim sjajem.

Za oblaganje zidova staklenim blokovima koriste se visokokvalitetni materijali.

Zid se može nadopuniti osvjetljenjem, zatamnjenom površinom ili ostaviti potpuno proziran.

Ako stan ima malo svjetla, ugradnja staklene pregrade bila bi pravi izbor.



Mogućnosti upotrebe 

Mnogo je mogućnosti korištenja ovog materijala: unutrašnje pregrade, šankovi, zoniranje prostorija, blokovi s pozadinskim osvjetljenjem kao elementi ukrašavanja, podmetači. Zahvaljujući asortimanu proizvoda oblik pregrada može biti bilo koji – od ovalnog do kvadratnog.

U dnevnim sobama stakleni blokovi mogu se koristiti za stvaranje meke, difuzne svjetlosti i povećanja zvučne izolacije. Ovo će dodati umirujuće note u sobu.

Ploča, srednje i male kocke, područje u blizini peći ili iznad površine višeslojnih blokova izgleda lijepo i stilski. Ako imate studio apartman, napravite pregradu – na taj način dobro zoniran prostor pružit će udobnost i razdvojiti dvije sobe. Kreativno izgleda i šank od različitih komada stakla u boji.

Možete uspješno pregraditi toalet iz kupaonice, oblik pregrade može biti zakrivljen ili ravan. Tuš kabine od staklenih blokova popularne su u različitim izvedbama – to će dodati ekskluzivnost dizajnu. Prekrivati ​​pod staklenim blokovima? Zašto ne! Možete dodati rasvjetu, što će dati poseban šarm.



Stilska kompatibilnost 

Prozirne kocke savršeno naglašavaju i nadopunjuju bilo koji stil. Odlično se slažu s art decoom, potkrovljem, neoklasicističkim, urbanim, orijentalnim i modernim stilovima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti