Recept za jelo koje je Elvis Presley šest mjeseci jeo svaki dan

Piše: Preuzeti tekst

Kralj rock’n’rolla Elvis Presley, osim što je stvarao hitove za vječnost, imao je i čudne navike u privatnom životu. Nedavno je tako otkriveno da Elvis nije imao samopouzdanja u krevetu, a mnoge njegove ljubavnice tvrdile su da je na tom polju precijenjen. Sada su objavljene i njegove prehrambene navike koje su, može se slobodno reći, čudne. Elvis je, naime, šest mjeseci svaki dan jeo istu hranu, a ribu nije htio ni pogledati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Elvis Presley (@elvisaaronpresley)

Prema arhivistici Gracelanda Angie Marchese, kralj je bio pristran prema južnoj kuhinji, a riba nije smjela postojati u kuhinji jer nije mogao podnijeti njen miris.

-Elvis je odrastao na dobroj južnjačkoj hrani. Volio je mesnu štrucu, pire od krumpira, prženu piletinu, tjesteninu sa sirom. Sve na čemu je odrastao bilo mu je drago jesti, baš sve osim ribe. Nije volio miris ribe koja se sprema u kući – kazala je Angie.

Jedan od obroka na koje se “navukao” bila je mesna štruca s pire krumpirom, prenosi “Mirror”. Prema riječima njegove bivše supruge Priscille Presley, toliko je volio to jelo da ga je jeo svaki dan za večeru tokom šest mjeseci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PRISCILLA PRESLEY🌸 (@priscillapresley60s)

Često je Kralj bio doslovce opsjednut određenom hranom i jeo bi je dok god mu ne bi dosadila, a uz mesnu štrucu koja je bila njegov favorit, volio je u prehranu ubaciti i sendviče sa slaninom i senfom, prženi maslac od kikirikija, kuhanu slaninu i grašak. Od slatkog je najviše volio čokoladnu tortu, a za grickanje je rado uzimao sendvič od kikiriki maslaca i banane sa slaninom.

Recept za mesnu štrucu:

Sastojci:

1 kg mljevenog mesa

2 glavice luka

2 režnja češnjaka

1 sirovo jaje i 4 tvrdo kuhana i oljuštena jaja

sol i biber

nasjeckani peršuin

3  kašike naribanog tvrdog sira

3 kašike krušnih mrvica

Luk i češnjak usitnite i zajedno s ostalim sastojcima pomiješajte u kompaktnu smjesu. Začinite po želji, a možete dodati i listiće bosiljka, mažurana, timijana ako želite. Poigrajte se okusima i dajte mašti na volju. Kada ste smjesu dobro izmiješali, razvaljajte smjesu na debljinu od dva centimetra, na nju položite tvrdo kuhana jaja, pa oblikujte sve zajedno u štrucu. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, a pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Mesnu štrucu pecite oko sat vremena, ovisno o jačini pećnice, a po želji ju možete prelijevati i pivom za dodatan okus.

Kao prilog pripremite pire krompir i uživajte u jelu koje je obožavao i kralj rock’n’rolla.

Izvor: Story

(M. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti