Za mini burgere:
1 kg mljevenog mesa
1 jaje
3 čehna bijelog luka (mljevenog)
1 kašika Worcestershire sosa
1 kašika senfa
1 kašičica ljutog sosa, po želji
morska sol i svježe mljeveni crni biber,
1 kašika ulja avokada
Prilozi:
2 1/2 kriške sira cheddar, izrezanog na četvrtine
zelena salata
kiseli krastavci
cherry paradajzi, narezani na kriške
Priprema:
Da biste napravili pljeskavice:
U veću zdjelu dodajte sve sastojke za hamburger, osim ulja.
Promiješajte da se sastojci sjedine, a zatim uzmite jednake kašike smjese i oblikujte pljeskavice, dok ne potrošite cijelu mješavinu mesa.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi.
Pecite pljeskavice po 5-6 minuta s obje strane ili dok ne budu gotove.
Maknite ih s vatre, a svaku pljeskavicu prelijte sirom i pustite da se malo otopi.
Položite pljeskavice na dasku te na svaku redajte zelenu salatu i dvije-tri kriške kiselih krastavaca.
Cherry paradajz izrezan na kriške stavljajte na vrh te sve pričvrstite štapićima.