Burger zalogajčići

Piše: Redakcija

Sastojci:

Za mini burgere:

1 kg mljevenog mesa

1 jaje

3 čehna bijelog luka (mljevenog)

1 kašika Worcestershire sosa

1 kašika senfa

1 kašičica ljutog sosa, po želji

morska sol i svježe mljeveni crni biber,

1 kašika ulja avokada

Prilozi:

2 1/2 kriške sira cheddar, izrezanog na četvrtine

zelena salata

kiseli krastavci

cherry paradajzi, narezani na kriške

Priprema:

Da biste napravili pljeskavice:

U veću zdjelu dodajte sve sastojke za hamburger, osim ulja.

Promiješajte da se sastojci sjedine, a zatim uzmite jednake kašike smjese i oblikujte pljeskavice, dok ne potrošite cijelu mješavinu mesa.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi.

Pecite pljeskavice po 5-6 minuta s obje strane ili dok ne budu gotove.

Maknite ih s vatre, a svaku pljeskavicu prelijte sirom i pustite da se malo otopi.

Položite pljeskavice na dasku te na svaku redajte zelenu salatu i dvije-tri kriške kiselih krastavaca.

Cherry paradajz izrezan na kriške stavljajte na vrh te sve pričvrstite štapićima.

Poslužite odmah i uživajte!

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti