Boje koje će imati posebnu važnost ove godine: Evo nekoliko ideja kako ih nositi

Piše: Redakcija

Institut za boje Pantone na početku svake godine bira boju godine koja će vladati kako u modi tako i u uređenju interijera, kozmetici, industrijskom dizajnu, multimediji.. Pantone zapravo svake godine ponudi cijelu paletu boja za koje se predviđa da će imati posebnu važnost u dolazećoj godini, no jedna je uvijek “glavna” i njena se objava iščekuje s velikim zanimanjem.

Godine 2019. vladala je nijansa “živog” koralja, living coral, a 2020. klasična plava – classic blue. Katkad je to samo jedna, a katkad su i dvije boje. Ovaj put odlučeno je da se koriste dvije Pantone boje. Nijansa sive naziva ultimate gray te žuta illuminating-  To su dva neovisna tona, ali ujedno i skladan duet. Dvije boje su „ansambl s ohrabrujućom porukom snage i nade“, kažu iz Instituta za boje.

Ultimate gray je smirujuća i čvrsta, a illuminating je vesela i optimistična.

 

Kao jednobojni izgled

Ništa ne odiše većom snagom od elegantnog jednobojnog izgleda! Ako si odjevena od glave do pete u jednoj boji, svakodnevni izgled odmah izgleda savršeno elegantno. Dobra stvar ovog stila: siluetu možeš naglasiti na različite načine s uzbudljivim krojevima i oblicima. Stil za sve koji žele igrati na sigurno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Color Stories by Stacia (@colorstoriesbystacia)

Kao kombinacija boja

Kombinacija ove dvije boje doista privlači pažnju. Prigušena siva u kombinaciji sa svijetlo žutom rezultira modernim izgledom uličnog stila. Zašto ova kombinacija djeluje tako dobro? „Nespektakularna“ siva dobiva injekciju svježine jarko žute boje – a da opet nije previše uočljiva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli efşanbeyza (@begendimpinledim)

Kao understatement

Uspješna alternativa za sve koji se tek trebaju naviknuti na trend. Mali, suptilni detalji u Pantone bojama mogu stvoriti veliki „wow faktor“! Bilo kao modni dodatak ili kao dizajn noktiju, Pantone boje doista privlače pažnju i u trenu nadograđuju svaki svakodnevni izgled.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli AMY LE • NAIL ARTIST (@amyle.nails)

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još