Kako otkriti prirodni razdjeljak kose i kako ga promijeniti?

Piše: Preuzeti tekst

Jednostavan način da pronađete svoj prirodni razdjeljak je da uzmete češalj sa širokim zubcima i počešljate kosu prema natrag kad je suha.

– Vaša kosa će pasti na jednu ili drugu stranu odnosno tamo gdje prirodno želi –  otkrio je frizer Marcus Francis.

Kosu možete počešljati i dok je mokra tako da je isto začešljate prema natrag, a zatim je nekoliko puta protresete gore-dolje. Nakon toga vaši pramenovi će pasti na prirodnu stranu.

Drugi način da odredite svoj prirodni razdjeljak je da otkrijete obrazac rasta kose. Pogledajte svoju liniju kose u ogledalu i primijetite u kojem smjeru raste vaša kosa. Ako vidite da kosa raste prema jednoj strani na liniji kose, to je također pokazatelj koju stranu vaša kosa favorizira, dodaje Francis.

Ako otkrijete da vaša kosa zapravo ne raste u određenom smjeru, što je uobičajeno za kovrčavu kosu, možda nećete imati vidljivi prirodni razdjeljak. Ipak, on ni ne mora biti obavezan – neka pramenovi padnu tamo gdje mogu za prekrasan volumen.

Kako napraviti razdjeljak na sredini kose?

Počešljajte kose unatrag i sa šiljastim krajem češlja povucite ravnu crtu po sredini. Dobro pravilo je pratiti crtu nosa kako bi bili sigurni da je vaš razdjeljak na sredini. Nanesite sprej za oblikovanje kose na one pramenove koji žele ići u suprotnu stranu. Počešljajte taj dio. Onu stranu koja vas ‘ne sluša’ dodatno možete učvrstiti s nekoliko kopčica dok ne osušite kosu.

Kako napraviti razdjeljak sa strane?

Ako želite razdjeljak prebaciti sa strane, slijedit ćete slične korake kao gore. Prvo odaberite s koje strane želite razdjeljak. Počešljajte kosu unatrag i sa šiljastim krajem češlja napravite razdjeljak tamo gdje želite da on bude. Nanesite sprej za oblikovanje kose na one pramenove koji žele ići u suprotnu stranu. Počešljajte taj dio. Onu stranu koja vas ‘ne sluša’ dodatno možete učvrstiti s nekoliko kopčica dok ne osušite kosu.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti