Starenjem podočnjaci postaju sve tamniji, a koža gubi masnoću

Piše: Redakcija

S godinama se korektor postavlja u sam vrh najtraženijih kozmetičkih proizvoda jer tamni kolutovi oko očiju postaju sve vidljiviji, što je posljedica biološkog procesa.

– Podočnjaci izgledaju tamnije zbog suženih krvnih žila, što dovodi do pigmentacije na koži ili stanjivanja kože oko očiju – tumači dr. Barbara Sturm iz Njemačke, slavna dermatologinja i vlasnica beauty brenda.

Ističe da starenjem, odnosno prirodnim procesima u koži, gubimo masnoće i kolagen te iz tog razloga podočnjaci automatski, kako godine prolaze, postaju tamniji. No, na ubrzano starenje tog dijela utječe i naš način života, kao što su količina spavanja, izlaganje suncu, stres te genetika.

Za njegu dermatolozi predlažu kremu za oči sa sastojcima poput pantenola i glicerina, kako bi koža bila nahranjena i hidratizirana. Od dnevnih rituala važno je koristiti kremu sa zaštitnim faktorom. UV zrake mogu na licu uzrokovati pojavu hiperpigmentacijskih poremećaja, kojih se nije tako lako riješiti.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti