Iznenadite voljenu: Osmomartovska torta od ananasa

Piše: Redakcija

“Svaka dama zaslužuje da u svakom trenutku zna koliko je voljena i cijenjena, ne samo na današnji dan. Zato je danas počastite tortom i ne zaboravite da cijenite žensko biće pored vas svakog dana u godini”


PRIPREMA   KUHANJE               UKUPNO         PORCIJE

30 min.                40 min.                 70 min.              10


POTREBNI SASTOJCI
ZA BIJELU KORU

šećer – 1 šolja

jaja – 4 kom.

brašno – 1 šolja

vanila – 2 kom.

ZA KORU OD KAKAOA

šećer – 1 šolja

jaja – 2 kom.

brašno – 1/2 šolje

vanila – 1 kom.

kakao – 4 kašike

ZA KREM

puding – 2 kom. (od čokolade)

bijela čokolada – rendana

instant kafa – 250 – 300 ml

NAČIN PRIPREME

Sastojke za prvu koru sjediniti i peći u kalupu za tortu. Nakon što se ohladi, isjeći na dva dijela, da se dobiju dvije kore.

Sastojke za koru od kakaoa takođe sjedniti i ispeći. Mikserom umutiti i puding od čokolade (bez kuhanja), prema uputstvu sa kesice. Rastvoriti kafu i posuti malo jednu koru od vanile, namazati kremom i poređati komade ananasa.

Postaviti koru od kakaoa i obraditi je na isti način. Staviti drugu koru od vanile. Nju malo namazati i poredati tanke komadiće ananasa, ukrasiti preostalim kremom i posuti narendanom bijelom čokoladom.

Izvor: Bonapeti.rs

(M. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti