“Svaka dama zaslužuje da u svakom trenutku zna koliko je voljena i cijenjena, ne samo na današnji dan. Zato je danas počastite tortom i ne zaboravite da cijenite žensko biće pored vas svakog dana u godini”
PRIPREMA KUHANJE UKUPNO PORCIJE
30 min. 40 min. 70 min. 10
POTREBNI SASTOJCI
ZA BIJELU KORU
šećer – 1 šolja
jaja – 4 kom.
brašno – 1 šolja
vanila – 2 kom.
ZA KORU OD KAKAOA
šećer – 1 šolja
jaja – 2 kom.
brašno – 1/2 šolje
vanila – 1 kom.
kakao – 4 kašike
ZA KREM
puding – 2 kom. (od čokolade)
bijela čokolada – rendana
instant kafa – 250 – 300 ml
NAČIN PRIPREME
Sastojke za prvu koru sjediniti i peći u kalupu za tortu. Nakon što se ohladi, isjeći na dva dijela, da se dobiju dvije kore.
Sastojke za koru od kakaoa takođe sjedniti i ispeći. Mikserom umutiti i puding od čokolade (bez kuhanja), prema uputstvu sa kesice. Rastvoriti kafu i posuti malo jednu koru od vanile, namazati kremom i poređati komade ananasa.
Postaviti koru od kakaoa i obraditi je na isti način. Staviti drugu koru od vanile. Nju malo namazati i poredati tanke komadiće ananasa, ukrasiti preostalim kremom i posuti narendanom bijelom čokoladom.
Izvor: Bonapeti.rs
(M. K.)