3 odlične maske za kosu

Piše: Redakcija

Hidratantna maska za kosu

Sastojci:

60 ml običnog jogurta

60 ml maslinovog ulja

1 čajna žlica meda

15 kapi eteričnog ulja lavande

Priprema i način primjene:

Pomiješajte jogurt, ulje i med, zatim dodajte ulje lavande. Ponovo sve promiješajte. Namočite kosu i obrišite ručnikom da ostane vlažna. Stavite masku i držite ju 20 minuta. Jogurt će dodati proteine vašoj kosi, maslinovo ulje ju ojačava, zbog meda će biti sjajnija i mekša, a ulje lavande pomaže u borbi protiv peruti, piše Goodful.

Maska za neobojenu kosu

Sastojci:

90 ml jabučnog octa

45 ml vode

15 ml ulja od badema (jedna jušna žlica)

15 ml ulja od jojobe (jedna jušna žlica)

15 ml kokosovog ulja (jedna jušna žlica)

125 ml bentonitne gline

Priprema i način primjene:

Pomiješajte sve sastojke osim gline. Ako se bademovo ulje zgusnulo, miješajte dok se ne spoji s ostalim sastojcima. Kad se sastojci spoje dodajte glinu, pomiješajte sastojke i pričekajte dok se smjesa ne slegne. Ispast će dosta gusta maska. masku stavite na kosu i držite između 20 i 30 minuta. Betonitna glina pomaže u uklanjanju toksina iz kose, kokosovo ulje sprječava gubitak proteina u kosi, bademovo ulje hrani kosu i umiruje skalp, a ulje jojobe ga stimulira.

Maska za masnu kosu

Sastojci:

125 ml nasjeckanih jagoda

1 limun, iscijeđeni

15 ml soli (jedna jušna žlica)

Priprema i način primjene:

Jagode stavite u mikser i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite je kroz gazu u posudu. Dodajte sok od limuna i sve zajedno umiješajte. Stavite na suhu kosu, dobro umasirajte i ostavite masku da stoji 15 do 20 minuta. Pomoću soli ćete odstraniti peru, sok jagode će dati kosi dodatnu čvrstoću i sjaj, a limun će povratili pH kose.

Izvor:24sata

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti