Lisnata pizza spremna za nekoliko minuta

Piše: Preuzeti tekst

Sastojci

250 g lisnatog tijesta

100 g rajčice sjeckane s bosiljkom i origanom

100 g dimljene pureće šunke

70 g sira mozzarella

pola glavice luka

so

Vegeta

crni papar mljeveni

1.

Odmrznite lisnato tijesto, malo ga pobrašnite da vam se ne lijepi za valjak, razvaljajte ga na duplu veličinu od postojane.

2.

Sjeckanu rajčicu razmažite kašikom po tijestu do rubova.

3.

Narežite ostatke šunke, mozzarellu natrgajte i rasporedite po lisnatom tijestu. Popaprite, posolite po vlastitom ukusu. Zatim očistite jedan crveni luk, narežite ga na tanke kolutove i raširite uz ostale namirnice.

4.

Motajte lisnato tijesto od sebe po širini. Masni papir izrežite na veličinu lima za pečenje. Tijesto prebacite na lim s papirom te stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: Coolinarka

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti