Sočan i mirisan: Kolač od jagoda

Piše: Redakcija

Manje je zahtjevan od pripreme torte, a jednako sočan i mirisan

Sastojci:

Za biskvit

3 jaja

70 g šećera

50 g Pšeničnog glatkog brašna

2 žlice kakaa u prahu

Za kremu:

2 pudinga jagoda

800 ml mlijeka

2-3 kašike šećera

Za ukrašavanje:

250-300 g svježih jagoda

1 preljev za torte

 

Priprema:

Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Smjesi postupno dodajte brašno i kakao u prahu uz neprekidno miješanje.

Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanaca.

Smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 25×35 cm) i pecite u zagrijanoj rerni na 180°C, cca.15 minuta.

Prašak za puding dobro izmiješajte sa šećerom i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko pustite neka zakipi, dodajte razmućeni prašak za puding i kuhajte nekoliko minuta uz neprestano miješanje.

Kuhani puding prelijte preko pečenog biskvita i pustite neka se ohladi. Preko pudinga rasporedite na ploškice narezane svježe jagode na koje pomoću kista nanesite preljev za torte.

Posluživanje:

Kolač narežite i poslužite uz šlag pjenu.

Savjet:

Svježe jagode možete narezati na kriške i uroniti u kremu od pudinga kako biste dobili dekorativnu površinu kolača.

Izvor: Coolinarika

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti