Manje je zahtjevan od pripreme torte, a jednako sočan i mirisan
Sastojci:
Za biskvit
3 jaja
70 g šećera
50 g Pšeničnog glatkog brašna
2 žlice kakaa u prahu
Za kremu:
2 pudinga jagoda
800 ml mlijeka
2-3 kašike šećera
Za ukrašavanje:
250-300 g svježih jagoda
1 preljev za torte
Priprema:
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Smjesi postupno dodajte brašno i kakao u prahu uz neprekidno miješanje.
Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanaca.
Smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 25×35 cm) i pecite u zagrijanoj rerni na 180°C, cca.15 minuta.
Prašak za puding dobro izmiješajte sa šećerom i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko pustite neka zakipi, dodajte razmućeni prašak za puding i kuhajte nekoliko minuta uz neprestano miješanje.
Kuhani puding prelijte preko pečenog biskvita i pustite neka se ohladi. Preko pudinga rasporedite na ploškice narezane svježe jagode na koje pomoću kista nanesite preljev za torte.
Posluživanje:
Kolač narežite i poslužite uz šlag pjenu.
Savjet:
Svježe jagode možete narezati na kriške i uroniti u kremu od pudinga kako biste dobili dekorativnu površinu kolača.
Izvor: Coolinarika
(I.J.)