Masaža lica poludragim kamenom

Piše: E.Dž.

Možda se pitate šta je to uopće roler od žada i kako on doprinosi ljepoti naše kože? To je popularna alatkica za masažu lica izrađena od poludragog kamena žada. Ima mnoštvo ljekovitih svojstava, prirodno je hladan na dodir i sjajan za smanjenje natečenosti. Roleri od žada su već toliko popularni da ih možete nabaviti gotovo svugdje.

Većina ih ima dva kraja – veću i manju stranu. Veća strana koristi se za veće dijelove vašeg lica, obrazi, vilica, čelo, a manja za manje dijelove vašeg lica, ispod očiju, obrva.

U Kini se ovaj poludragi kamen koristi još od 7. stoljeća, jer su vjerovali da iz organizma izvlači negativnu energiju. Kada se u masažu, koja itekako djeluje opuštajuće, ubaci žad sa svim svojim dobrobitima, u tren oka dobit ćete profesionalni spa ugođaj.

PRIPREMA

Prvo će vam trebati sredstvo za umivanje lica, hidratantna krema ili ulje za lice i roler od žada.

KORAK1

Operite lice. Želite čisto lice prije nego što počnete s masažom.

KORAK2

Hidratizirajte. Možete koristiti ulje za lice jer dodatno daje vlažnost, ali ako to ne djeluje na vašu kožu, jednostavno možete koristiti hidratantnu kremu koja vam najbolje odgovara.

KORAK3

Rolajte!

POSTUPAK
  • Prvo masirajte obraze i čeljust. Stavite veliki kraj rolera na bradu, pritisnite srednji pritisak i zarolajte ga prema uhu. Ponovite na istom mjestu 5-6 puta, a zatim se pomaknite prema obrazu. Ponovite na suprotnoj strani.
  • Potom se pomaknite do čela. Počevši od sredine čela, koristite veliki kraj te ga kotrljajte prema ušima. Ponovite u istom pokretu 5-6 puta, a zatim se prebacite na suprotnu stranu čela.
  • Nakon toga prelazite na oči. Pomoću malog kraja izvršite srednji pritisak i zarolajte od unutarnjeg oka prema vanjskom kutu. Ponovite 10-15 puta i pređite na drugo oko.
  • Za obrve slijedite istu metodu kao ispod očiju, odmah iznad očiju.
  • Uvijek možete završiti masažu koristeći mali kraj valjka za spoj čeljusti. Snažno prtisnite, te masirajte naprijed-natrag, a zatim koristite brzo kotrljanje na mjestima koja su posebno zategnuta.

Pročitajte još