Zapečena tjestenina sa svježim sirom

Piše: Redakcija

Sastojci

za 6 osoba

500 g tjestenine

4 jaja

1 litar mlijeka

250 g svježeg kravljeg sira

200 ml kiselog vrhnja

sol

1 kašika – kombinacija začina

 

Priprema

1.

U većoj posudi lagano istucite jaja, umiješajte mlijeko, sir, vrhnje, začine i so. U tu smjesu dodajte sirovu tjesteninu. Ostavite neka odstoji oko 30 minuta.

2.

Pripremljenu smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (20×35 cm). Prokuhajte je, a zatim zapecite u pećnici zagrijanoj na 170 stepeni oko 40 minuta.

Savjet

Ako želite skratiti vrijeme pripreme, stavite napola kuhanu tjesteninu, a količinu mlijeka smanjite na 500 ml.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti