Biljna ulja koja čine čuda za kožu

Piše: Redakcija

Biljna ulja su pravi mali „as iz rukava“ u svakodnevnoj njezi oštećene kože. Pravilnom primjenom ona mogu postati pravi mali čudotvorci koji će blagonaklono djelovati na izgled i strukturu kože.  Ova biljna ulja čine čuda za kožu, a vjerujemo kako si za njih već imala priliku čuti, no mogla bi se iznenaditi njihovim učincima kada je u pitanju njega kože.

Suncokretovo ulje

Suncokretovo ulje je u mnogim kućanstvima neizostavan dio kuhinjskih potrepština. Osim za pripremu ukusnih jela, ono nam može biti od velike pomoći pri njezi kože. Sadrži nekoliko spojeva, među kojima su vitamin E i oleinske kiseline, koje imaju niz blagodati za našu kožu. Prigodno je za različite tipove kože, nije komedogeno, lako se upija te ne začepljuje pore. Osim što djeluje protuupalno, ono hrani kožu i dubinski je hidratizira. Posebno je djelotvorno pri njezi kože oštećene sunčevim zrakama, alergijskim reakcijama ili ubodima insekata.

Ulje rimske kamilice

Eterično ulje rimske kamilice krasi jako protuupalno djelovanje. Njime tretiramo suhu, osjetljivu, upaljenu i ljuskavu kožu. Pomaže zacijeliti ožiljke i odstraniti mrlje na koži. Izvrsno tonizira masnu kožu, uklanja masni sjaj te čisti akne od toksina i bakterija. Ovo dragocjeno i vrijedno ulje iznimno je djelotvorno kod ekcema, psorijaze, crvenila lica, dermatitisa i drugih problematičnih stanja kože pa ne čudi što se brojne kozmetičke kuće njime rado služe pri izradi preparativnih proizvoda.

Ulje nevena

Blagotvorni učinak koje ulje nevena ima za našu kožu poznavali su još stari Egipćani. Ono snažno potiče regeneraciju stanica te zarastanje rana i ožiljaka. Jakog je protuupalnog djelovanja pa njime njegujemo kožu sklonu iritacijama, svrbeže, opekotine, suncem oštećenu kožu, ekceme i dermatitise.

(I.J.)

Pročitajte još