Čokoladni cheesecake sa keksom

Piše: Redakcija

Sastojci

240 g mljevenih keksa

1 kašika kakaa u prahu

50 ml slatkog vrhnja

40 g maslaca

Za kremu

500 g krem sira

400 ml slatkog vrhnja

3 jaja

150 g šećera u prahu

2 kašike brašna

Za glazuru

40 g maslaca

100 g čokolade za kuhanje

 

Priprema

1.

Kekse pomiješajte s kakaom, ulijte vrhnje, otopljeni maslac i dobro izmiješajte električnom miješalicom.

2.

Dno kalupa za torte (24 cm) obložite papirom za pečenje i lagano ga nauljite. Pripremljenu smjesu ravnomjerno dobro utisnite u kalup.

3.

Sir i slatko vrhnje zajedno dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte jaja, šećer u prahu, brašno i ponovo izmiješajte.

4.

Smjesu ulijte u kalup, lagano poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stepeni oko 40 minuta. Kad je pečen ostavite ga još 30 minuta u zatvorenoj ugašenoj pećnici.

5.

Maslac dobro zagrijte, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i poklopite. Nakon 2 minute dobro izmiješajte i prelijte preko kolača.

Posluživanje

Kolač izrežite zagrijanom oštricom noža kako čokoladna glazura ne bi pucala prilikom rezanja i poslužite.

Savjet

Kolač se ne smije predugo peći jer puca po sredini. Pečen je dok se na dodir prstima sredina kolača pri pritisku vrati natrag.

Izvor: Coolinarka

(E.Dž.)

Pročitajte još