Kadifa: Prekrasan cvijet opojnog mirisa

Piše: Redakcija

Kadifa, kadifica, kranjčec, sve su to nazivi za jednu te istu prekrasnu cvjetnicu koju mnogi obožavaju zbog njene nezahtjevnosti.

Ova ljupka biljka porijeklom iz Srednje Amerike uspjet će u gotovo svakoj zemlji, prepoznatljiva je po žutim i narandžastim cvjetovima, a njeni cvatovi mogu biti jednostavni ili puni.

Ovisno o sorti, kadifa će narasti 20 do 70 centimetara u visinu, a najviše joj odgovaraju sunčana do polusjenovita mjesta. Idealna je biljka za vrtove, ali i za balkone. Spada u skupinu nezahtjevnih krasotica koje uvijek uspijevaju. Kadifa je odličan izbor i ako ste u potrazi za biljkom koja će brzo proklijati. Uz malo zemlje i vode to se može dogoditi već u roku od nekoliko dana.

Radi se o biljci koja jako dugo cvate, od juna do zime. Ako joj želite što više produžiti cvat, bitno je da redovno uklanjate osušene cvjetove. Kadifu ne trebate prečesto ni prekomjerno zalijevati.

I na kraju, za sve vlasnike vrtova bitna je informacija ta da zahvaljujući kadifi on može biti još ljepši. Naime, kadife privlače pčele, a istovremeno svojim mirisom i okusom korijenja tjeraju životinje koje vrtu mogu nanijeti štetu.

Izvor: Zadovoljna.hr

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti