Tuga do neba: Merjem Nuhić izgubila svoje blizance

Piše: Dž. S.

Merjem Nuhić, rođena Travničanka, na društvenim mrežama poznatija kao „Ters Bosanka“, koja je sa suprugom Ajdinom Nuhićem, bivšim nogometnim reprezentativcem BiH, u braku pet godina, i nedavno su krasili naslovnicu “Azre” dok su očekivali da im se u maju rode blizanci, nažalost, danas su podijelili tužne vijesti na društvenoj mreži. Naime, zbog prijevremenog rođenja blizanci su preminuli.

-Poslanik ,sallalahu alejhi ve sellem, rekao je : “Ako nekome iz mog ummeta umre dvoje maloljetne djece , ući će u Džennet “, zatim Aiša , r.a , upita :”A ako nekome umre jedno maloljetno djete ?” On reče :”I onaj kome umre jedno maloljetno dijete , o ti koja toliko brineš o mom ummetu . ” A Aiša će ponovo :” A onaj kome ne umre maloljetno dijete ?” On reče :” Ja ću biti najveća nagrada mojim sljedbenicima , oni neće imati takvih iskušenja kakva će imati mojom smrću .”Imala sam priliku u životu da prođem kroz najveću blagodat, koju jedna žena može da doživi! Bila sam sretna i zadovoljna svim lijepim i teškim trenucima u mojoj trudnoći! Najljepši, najteži i najduži dani, u kojima sam uživala čak i kad je posljednjih dana bol bila nepodnošljiva. Za svoju djecu! Prije dva dana prijevremeno rodila sam ih zdrave, divna dva bisera moga oka, ali Božijom odredbom živjeli su samo 20 sati. Dali mi nadu i strah… Njihovo srce prestalo je da kuca. Moje Džennetske ptičice preselile su istom trenutku. Danas smo ih ukopali i klanjali dženazu.

Molim Allaha da nas sastavi sa njima u Džennetu. Meni će trebati jedan period da se uz svoju porodicu oporavim od svega, psihički i fizički. Molim vas za razumijevanje i da poštujete moje odsustvo i želju da budem sama uz svoju porodicu- napisala je u svojoj objavi.

Pročitajte još