Uvijek chic: Jedna marama, četiri frizure

Piše: I.J.

Ponekad se zna dogoditi da kosa jednostavno „ne sluša“ i u takvim danima sebi postavljamo pitanje kako je stilizirati. Marama u kosi je trend koji će vam pomoći da vaša frizura izgleda sjajno bez mnogo razmišljanja. Postoji mnogo načina na koje ih možete kombinirati, ali za koji god se odlučili, fantastičan izgled je zagarantiran

Visoka punđa

Visoka punđa je uvijek odličan izbor, no kada je ukrasite maramom, dobijate efektnu frizuru. Kosu zavežite u rep, a potom napravite punđu. Maramu zavežite oko nje, a ukoliko su vam krajevi marame ostali „visiti“, možete zavezati mašnicu.

Niski rep uz decentni dodatak

Nerijetko je niski rep prva opcija kada nam kosa nije u najboljem izdanju. Uz maramu decentne boje obični rep dobija glam izgled.

Nesvakidašnja  pletenica

Ovakva pletenica je još jedna u nizu jednostavnih frizura. Kosu prvo svežite u niski rep, potom maramu omotajte oko gumice te ispletite pletenicu. Za boho izgled, možete je malo opustiti. Na kraju zavežite mašnicu i to je to.

Romantična frizura

Kosu uvijte u lagane talase, a maramu omotajte oko glave, dok ćete njene krajeve zavezati u mašnu na potiljku. Maramu možete pričvrstiti ukosnicama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti