Homemade recepti: Depilirajte se kod kuće

Piše: E.Dž.

Depilacija voskom popularan je izbor uklanjanja dlaka. A, ukoliko ih na ovaj način uklanjate sami kod kuće, uštedjet ćete i novac, pogotovo ako sami izrađujete domaći vosak. Donosimo detalje o vrstama domaćeg voska za uklanjanje dlaka, kako se sigurno depilirati kod kuće, te koje su prednosti izrade i korištenja vlastitog domaćeg voska

NAPRAVITE VOSAK OD MEDA

Vosak od meda je najbolja opcija za veća područja, poput nogu, ruku i ostalih neosjetljivih dijelova tijela.

Ovaj vosak zahtijeva voštane trake ili krpe za uklanjanje.

1 šolja bijelog granuliranog šećera

1 kašika limunovog soka

1/4 šolje meda

Otopite šećer u loncu na srednje jakoj vatri. Kad se šećer karamelizira, polako dodajte limunov sok i med. Vosak treba imati strukturu tijesta, a ako je pregust, dodajte malu količinu vode i promiješajte.

NAPRAVITE ŠEĆERNI VOSAK

Šećerni vosak može se koristiti za sva područja i tipove kože.

Depilacija šećerom (ili šećeranje) postala je popularna opcija depilacije posljednjih godina, jer se smatra da je prirodnija, manje bolna opcija od depilacije voskom s medom. Šećerni vosak izrađen je od šećera, vode i nekog oblika limunske kiseline, poput limunovog soka.

2 šolje granuliranog šećera

1/4 šoljice limunovog soka

2 kašike vode

1 kašičica soli

Otopite sve sastojke u loncu na srednje jakoj vatri. Kad počne ključati, promiješajte smjesu da se sjedine svi sastojci. Ostavite da se smjesa nastavi kuhati dok ne dobije karameliziranu boju poput meda. Kada se potpuno skuha, prebacite u posudu i ostavite da se ohladi. Šećerni vosak može se podgrijati i koristiti više puta.

 POSTUPAK

Prije uklanjanja dlaka na tijelu kod kuće, postoji nekoliko koraka koje trebate poduzeti.

Očistite kožu od prljavštine i ostataka, kako biste bili sigurni da vosak u potpunosti prianja uz tijelo.

Nježno pilingom uklonite mrtve ćelije kože, otvorite pore i dopustite da voštana smjesa dublje prodre u dlačice.

Vosak uvijek treba nanositi u smjeru rasta dlake, a povlačiti u suprotnom smjeru.

Uvijek testirajte vosak, kako biste bili sigurni da nije prevruć prije nanošenja na osjetljiva područja poput vašeg lica.

PREDNOSTI

Mnogo je koristi od stvaranja i korištenja vlastitog domaćeg voska. Te pogodnosti uključuju:

Manji trošak – Depilacija u salonu može mnogo koštati.

Bolji sastojci –  Ne koriste svi saloni prirodni vosak, a neki mogu sadržavati aditive i boje, što iritira kožu. Stvaranje vlastitog domaćeg voska garantira vam da koristite samo sigurne, prirodne sastojke.

Više privatnosti – Iako depilaciju tijela obavljaju profesionalci, neki ljudi mogu se osjećati previše neugodno ili sramežljivo da bi ih stranac depilirao voskom. Izvođenje bikini voska kod kuće eliminira potencijalno neugodan susret.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti