Moderni dizajni u vašem domu: Neobične stolice koje će vas oduševiti

Piše: E.Dž.

U tredu su stalno noviteti, ali mi vam donosimo ideje kako dom učiniti modernim samo s jednim komadom namještaja – stolicom. Ako imate dovoljno prostora, svakako da možete razmisliti i o nekoliko stolica, koje će vašoj kući udahnuti dozu prefinjenosti i elegancije. Posebne stolice mogu se izraditi od najrazličitijih i ponekad neočekivanih materijala, a dizajn i oblik će vas sigurno zadiviti

Materijali

Metal, drvo, plastika, svejedno je koji ćete materijal izabrati, jer nećete paziti na udobnost. Ostali namještaj neka bude udoban, a ona neka bude jedinstvena.

Boje

Pustite mašti na volju i igrajte se s bojama. Ne birajte jednolične dezene i jednobojne stolice. Želimo da ona bude posebna, zar ne?

Prostorija

Dizajn možete prilagoditi prostoriji u koju planirate smjestiti svoju neobičnu stolicu. Ako će biti u dječijoj sobi, prilagodite temu, neka bude izrađena u obliku igračaka, a za dnevnu sobu birajte kocke, stolicu u obliku cvijeta ili bilo šta vam padne na pamet.

 

Kako napraviti

Ukoliko ne možete naći salon u kojem ćete kupiti stolicu iz vaših snova, najjednostavnije je da svoje ideje stavite na papir, ili jednostavno uzmete sliku koja vam se najviše dopada i potražite stolara. Dobri majstori stvaraju čuda.

Pročitajte još