Beauty trikovi Amal Clooney

Piše: Preuzeti tekst

Amal Clooney jedna je od zvijezda za koju se čini kao da ima sve: nevjerojatnu karijeru pravnice za ljudska prava, nekoć najpoželjnijeg neženju za supruga, glumca Georgea Clooneya, i dvoje prekrasne djece, trogodišnje blizance Alexandera i Ellu. Amal usto ima još nešto na čemu joj mnoge žene zavide, a to je vitka figura supermodela, ali i prekrasan ten.

Kako tvrdi Amal, za lijepu kožu lica, ukoliko nije problematična ili ima neku težu dijagnozu, nije vam potreban novac, već da usvojite nekoliko navika uz koje ćete s vremenom imati predivno, svježe i blistavo lice.

SVAKI SAT – ČAŠA VODE

Da, ovaj savjet smo čuli toliko puta, no zaista ga vrijedi svakodnevno ponavljati, kaže Amal. Voda dosta utječe na zdravlje i ljepotu naše kože, pa je dokazano jedan od najučinkovitijih, ali i najjednostavnijih i najjeftinijih preparata za čišćenje, njegu i očuvanje mladenačkog izgleda kože lica i cijelog tijela. ‘Dame, za ljepotu treba popiti svaki sat čašu vode’, poručila je Amal.

MASAŽA LICA

Masaža lica poboljšava tonus kože i mišića, usporava starenje kože, pospješuje cirkulaciju, opušta očne mišiće, smanjuje glavobolja i bol u sinusima, otklanja stres i relaksira. Mnogi stručnjaci preporučaju masirati lice navečer, za vrijeme nanošenja seruma ili kreme. ‘Ne morate odlaziti u salone na skupocjene masaže ukoliko si to ne možete priuštiti. Dovoljno je da sami sebe, 15-tak minuta izmasirate. Izvući ćete tako višak vode, podočnjaci će biti manji, a vaša koža blistavija’, otkrila je Amal koja i sama prakticira ovu radnju.

VODA I MED

Da bi vaša koža bila meka i baršunasta, ne morate kupovati skupe proizvode, nego probajte s jednostavnim prirodnim preparatom. Čaša tople vode začinjena medom pravi je eliksir zdravlja pa nutricionisti preporučuju da sa ovom kombinacijom, na prazan želudac započnete dan. Ujutro pijem ovaj napitak za koji sam uvjerena da ima toliko dobobiti za moju kožu, ali i organizam. Poznato je da med ima mnoga ljekovita svojstva tako da preporučujem da ovo uvrstite u svoju jutarnju rutinu’, kaže ona.

TRIK  S PEŠKIROM

‘Za poticanje cirkulacije i učvršćivanje opuštene kože, jedan pamučni peškir namočite u vrućoj, a drugi u hladnoj vodi te ih naizmjenično držite na licu po pet minuta. Zapamtite, svakako je najbitnije da završite s hladnim. “Ovo volim primijenjivati kada nemam vremena otići u beauty salon” – rekla je.

SPAVANJE NA LEĐIMA

Nekima je ovo jako teško, ali kažu da za ljepotu trebamo malo trpjeti. Naime, najbolji položaj za očuvanje mladolikog izgleda i lijepe kože je onaj na leđima. “Moja ekspertistica za kožu mi je savjetovala da si nabavim deblji jastuk kako bi mi glava bila povišena i zaista djeluje na ljepotu lica. Nakon sedam dana spavanja na leđima, na povišenom jastuku, moje lice nije bilo ‘zgužvano’, otkrila je Amal.

Izvor: Story.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti