Kako ogledalima dekorisati prostor?

Piše: Redakcija

Sve popularniji trend u modernim interijerima su ogledala, kojima se dekoriše prostor. Sigurno da su i funkionalni, ali će dati vašem domu dozu moderno uređenog prostora. Kako i na koji način ogledalima dekorisati kuću i stan, donosimo u nastavku i svakako pronađite inspiraciju.

Koristite okrugla ogledala jer je ovaj oblik definitivno dobio na važnosti u posljednje vrijeme, a njegova glavna odlika je da može napravi ravnotežu u prostoriji punoj drugih geometrijskih oblika. Uzmite za primjer sobu u kojoj je sve pod oštrim uglovima, okruglo ogledalo napravi pravi balans i ima smirujući efekat zbog svojih oblih ivica.

Ako se ipak odlučite za pravougaona ili kvadratna ogledala, bila ona uokvirena ili ne, mogu odlično poslužiti kao zidni paneli iza kuhinjskih elemenata. U malim, pretrpanim kuhinjama mogu djelovati kao pravi kameleoni koji će učiniti prostor mnogo većim.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti