Mnogi rade pogrešno: Mlada kuharica otkrila jednostavnu metodu rezanja luka

Piše: Redakcija

TikTok zvijezda Poppy O’Toole koju slijedi 1,3 miliona pratitelja, na društvenim mrežama podijelila je video za koji tvrdi da će vam “promijeniti život”. U kratkom videu ova mlada kuharica snimila je nevjerovatno jednostavnu metodu rezanja luka – a mnogi su priznali kako cijeli život to rade pogrešno.

– Ovo je jedna od prvih tehnika koju učite kad postanete kuhar. Prvo morate odrezati vrh luka, a onda oguliti ljusku. Preporučuje se krenuti rezati vodoravno i napraviti tri ili četiri reza, ali vodite računa da drugi kraj ostavite netaknutim. A onda zarežite šest puta okomito i dobit ćete savršeno narezan luk – kazala je ova 26-godišnjakinja koja je na praksi bila u restoranu s Michelinovom zvjezdicom Purnell’s u Birminghamu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poppy O’Toole (@poppy_cooks)


Na njezin video na hiljade ljudi je ostavilo komentar.

“Jedva čekam da ovo isprobam”, “Obožavam kuhati, ali ovo nisam znala”, “Cijeli život ovo radim naopako” – neki su od komentara.

Izvor:jutarnji.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti